S-a mai bătut un cui în sicriul următoarelor generații. Ieri, de Ziua Europei, Klaus Iohannis i-a anunțat în special pe tinerii români că n-are rost să spere la o lume mai bună. Că Nicolae Titulescu era cel puțin naiv când spunea că politica externă și de apărare nu poate avea decât un singur scop: alianțe care să facă războiul imposibil. Că direcția e stabilită pentru prea mult timp de acum încolo. Că totul se va rezuma (în continuare) la conducta care duce în curtea firmelor de armament occidentale. Și că România nu mai este suverană.
Spicuim printre declarațiile președintelui:
Pentru a ne ridica la înălțimea misiunii noastre, este necesară o adaptare rapidă, o regândire a modului în care punem în slujba obiectivelor noastre resursele de care dispunem și o ajustare a priorităților de acțiune la marile provocări contemporane.
Amenințarea Federației Ruse la adresa securității euroatlantice poate rămâne o realitate pentru anii următori. Europa trebuie să devină mai puternică, mai vocală, mai capabilă și astfel mai bine pregătită, prin consolidarea cooperării transatlantice, dezvoltarea interoperabilității capabilităților și mobilizarea eforturilor în deplină complementaritate cu NATO. Uniunea trebuie să ofere un sprijin susținut pentru întărirea rezilienței Ucrainei…
În același timp, trebuie să investim mai multă atenție și resurse adecvate pentru a consolida capacitatea de a gestiona provocările complexe ale prezentului și viitorului, care depășesc sfera militară convențională
Iar entuziasmul tinerilor români, nucleul vibrant al societății noastre, va fi forța motrice a următoarei etape de dezvoltare a României europene. La mulți ani, Europa!
În traducere simplă: copii, să nu cereți școli, spitale, infrastructură! Nici mâncare prea multă să nu cereți (30% dintre copiii României se culcă înfometați și-n prezent)! Misiunea noastră: înaltă! Resursele trebuie să meargă în demențele planetei!
Războaie de paie. Conflagrații fără rost care puteau fi prevenite – în Ucraina, de exemplu, lucrurile ar fi arătat altfel dacă Vestul ar fi dialogat în februarie și dacă Zelensky nu ar fi fost încurajat să ducă o bătălie pierdută din capul locului. Îndeplinirea dezideratelor Federației Ruse (adaptarea la starea de fapt – în ideea că viața are întâietate), măcar o parte din lista inițială (care includea teritoriul Donbas unde rușii, majoritari, fuseseră maltratați brutal ani la rând) ar fi salvat vieți. De asemenea, s-ar fi salvat vieți dacă, vorba lui Papa Francisc, Vestul militar n-ar fi lătrat constant la porțile Rusiei. Rezolvarea celei din urmă nu putea veni într-o noapte, însă confruntarea cu biruitorul clar nu trebuia să germineze.
Dar alianțele (noastre) nu-s făcute ca să evite războaiele. Ci ca să le întrețină. Iar am fost anunțați oficial de asta.
Aristotel zicea acum vreo 2000 de ani că partenerii îi sunt dragi, dar mai dragă îi e democrația. Alte vremuri! Atunci nu existau NATO cel Bun și Putin cel Rău.
Liderii noștri nu-și mai aparțin. Ei au devenit doar purtătorii de cuvânt Lockheed Martin.
Apropo de LM și de lideri, firma de arme a anunțat zilele trecute că vrea să dubleze producția de rachete Javelin ce sunt livrate în Ucraina. Vrăjeală sau pompare palpabilă nici nu mai contează. Costul acestui alt pas pervers se învârte undeva în jurul sumei de 35 de miliarde de dolari. Bani pe care, evident, cetățenii îi vor deconta (cine altcineva?).
Pentru a stabili limpede cum stă treaba pe planeta Pământ, magnații pușoacelor l-au summoned pe însuși Joe Biden. Mai sunt unii prin Congres care poate nu și-au pierdut complet busola. Acestora (și simplilor contribuabili în general, unica sevă) trebuia să li se transmită semnalul despre care vorbea și Klaus Iohannis, așa că l-au târât, la propriu, pe marele ramolit în celebra fabrică din Alabama: niscaiva poze cu rol amenințator: vedeți ce votați, unde direcționați banii și ce naiba vă doriți de la viață! Noi avem puterea de a ne distra chiar și cu președintele!
Oamenii de bine, nonputiniștii cu ochelari de cal, #, probabil au avut orgasm la auzul știrii. Că de tragedia Gorlovka sigur n-au auzit. Nici de ce a însemnat Madonna pentru Donbas, zona cunoscută unora doar din momentul când s-a lansat trending now #Slava Ucraina.
Fetița cu Acadeaua va putea lupta cu dublu harnașament!
OH, YEAH! C`MON! #! SLAVA! Rupe fâsul blindatelor în cinșpe, mânca-ți-aș gurica cu bombonica!
La mulți ani, Europa!
În numele păcii deghizate sub forma prosperității bogaților planetei care doar câștigă mai mult si mai mult și mai mult de fiecare dată când apare un dezastru global. Au făcut-o pe timpul crizei financiare, au făcut-o pe timpul pandemiei, o fac și prin intermediul situației din Ucraina.
Sub pretextul Bucea-ca-să-băltim-căcâcea, Iohannis rostește foarte clar: Amenințarea Federației Ruse la adresa securității euroatlantice poate rămâne o realitate pentru anii următori.
S-ar putea!
După cum ne demonstrează realitatea ultimelor trei luni, noi/ei nu vrem/vor (putem) dialogul rațional. Trebuie doar să dăm resursele firmelor de armament!
Deci, copii, fugiți de urs când mergeti către școlile-iglu! E mai bine decât să vă omoare sovietele! Serios, vă zicem noi, e mai bine!
Și copii, dacă vă îmbolnăviți de cancer și vă chinuiți cu zile pentru că n-are cine să vă vindece, că nu-s doctori (suntem pe primul loc în UE la capitolul emigrări sanitare) sau medicamente suficiente, amintiți-vă de Putin cel Rău!
Dacă (de-abia) o țineți pe mami de mânuță la cozile interminabile de la rahaturile alea de spitale oncologice ale noastre, amintiți-vă de Putin cel Rău!
Să ne înțelegem. Acum nici nu mai e vorba de președinte cu nume și prenume. Oricine ar fi fost în locul lui Iohannis cred că ar fi trebuit să ne transmită același lucru. În caz contrar se aplica tactica maidan atât de ostentativă de vreo 15 ani încoace. Viktor Ianukovici cum o fi fost dărâmat?
Sau pur și simplu se aplicau tacticile care au existat dintotdeauna când neascultătorii trebuiau puși la punct.
Titulescu a fost exilat în Elveția. Deh, avea (printre alte devieri) convingerea că războiul e cel mai rău lucru posibil. Cel mai rău!
Vorbeam deunăzi cu un prieten care îmi zicea că bătrânii din satul lui, cei care fie luptaseră in WW2, fie supraviețuiseră cu amintiri crunte, îi repetau, copil fiind, la nesfârșit: războiul e cel mai rău lucru posibil; mamaie, tataie… tu să nu faci ca ei!
Țăranii ăia, evident, sunt infinit mai luminoși decât toți doctorii în științe politice, precum Alexandru Muraru, care vor perpetuarea demenței cu orice preț. Vor sau sunt obligati să vrea. Ca cetățean, nu mă interesează mobilul. Problema intelectualilor însetați de sânge.
V-am zis că psihopații nu mă lasă în pace și că, oricât de mult aș vrea, nu pot să-mi văd de muzică liniștit. Nu pot! Chiar și Klaus Iohannis mi-a zis că nu pot.
Așa că îmi văd de muzică neliniștit. Pentru că tendința asta dictată de NATO și de UE poate într-adevăr însemna și bombardarea României în viitorul apropiat. În loc să fie promovată interacțiunea, Vestul de fapt promovează războiul. Prin urmare, acum mă pun și-n pielea conducătorilor ruși: de ce să mă tot latre ăștia? De ce să mă tot bâzâie musca? Are și poporul meu interesele lui. Printre altele, și ăla de a nu trăi zi de zi lângă umbra sinistră NATO. Cu Lockheed Martin nu te poți înțelege. A dovedit-o canalizarea avuției (financiare și umane) SUA în vederea operațiunilor militare odioase din Irak, Afganistan etc., deși proprii cetățeni se confruntă cu imense nevoi sanitare și educaționale. Și uite așa…
Sau Rusia și NATO sunt pur și simplu mână în mână, continuând tratatul de la Yalta. 😀 Eu mă fac că mă bat la infinit cu musca și cu 10 drogălăi azoviști pentru TV, tu îi jupoi pe ai tăi de bani. După care împărțim treaba, iar lumea ține gura închisă de frică. N-ar fi deloc exclus. Doar s-a mai întâmplat. Căci altfel nu-mi explic cum conducătorii occidentali pur și simplu sunt atât de inconștienți încât să-i râcâie permanent pe ciudații de la Kremlin.
Oricum ar sta lucrurile, dincolo de aversiunea pe care o am pentru existența și puterea firmelor de armament (care domină inclusiv politica UE), mă exasperează discursurile interminabile și neacoperite bine vs. rău din mass-media: Putin vs. valorile virgine și neprihănite ale fecioarei occidentale.
Eu cred că binele e absența totală a războiului, cu tot neplăcutul de rigoare. Pentru că a trăi înseamnă a te putea înviora – am mai zis chestia asta de 200 de ori în ultimele luni… tot nu mă satur: de la groapă nimeni nu se întoarce. E destul de simplu. Finlanda ne-a arătat că se poate prospera (chiar la granița cu Rusia!!) și fără orgolii belicoase sau destrucțiune cu iz fatalist.
Binele e și evitarea inflației cumplite și a foametei. Binele ar fi fost să nu se ajungă în situația în care țările occidentale deschid conturi la Gazprombank spre fericirea lui Putin și a rublei – aici au dus mustrările alandala ale Uniunii Europene: întărirea economică a Federației Ruse. Nu rachetele lui Lockheed Martin și lunetele Rayteon, nu stoarcerea populației europene și chiar globale.
Austriecii de la Psycho Village și-au ales un nume interesant. Pentru că formația, încă din 2013, își donează aproape toate câștigurile către organizatii de tip Salvați Copiii sau către școlile nenorocite din nenorocita Africa (mai ales în Kenya) – ultima dată când am verificat nu Putin cel Rău era responsabil pentru dezastrul infernal din continentul negru.
Rușii de la RGN, ca întotdeauna, surprind splendind caracteristicile muzicoidale.
P.S.: Am vrut să-i trimit cuiva un gif cu totalitara Ursula von der Leyen pe Whatsapp. Și am tastat Ursula în căsuța aia. A apărut doar antagonista din Mica Sirenă. 😀 😀 A dracului coincidență. Păi cum să renunț la fete frumoase & rock`n
`roll? Cum să renunț la Ariel?