Rusia Azi 4

Prietena omului bun, Ursula von der Leyen (președinta Comisiei Europene), ne-a anunțat, printre alte inepții, că noul pachet de sancțiuni include adăugarea propagandiştilor regimului rus şi autorilor de dezinformare pe lista neagră a persoanelor interzise în UE. Între timp, Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina a recunoscut oficial că Fantoma de la Kiev e… o invenție. 😀

Pe 21 aprilie scriam aici că povestea Top Gun cu pilotul zelenskyan ce doboară de unul singur zeci și zeci și zeci de avioane rusești (printre clădirile capitalei Ucrainei – Anakin Skywalker era o nimica toată, varianta demo) sună chiar mai penibil decât ultimele producții socio-politico-hollywood-iene. În prealabil, aproape toată presa cu iz corporatist implicată-n conflictul militar din Ucraina și toți costumarii vestici de bine aplaudau #rezistența Tom Cruiseului de Azov.

Ne-am pișa pe noi de râs dacă niște foarte multe vieți n-ar fi fost nenorocite din cauza acestui război de paie.

Că am avut dreptate nu e un titlu de glorie. Orice om cât de cât trezit din somn nu avea cum să creadă asemenea basme Netflix. Cum, în general, nu are cum să creadă în nicio așă-zisă victorie ucraineană de pe front. Căci musca niciodată nu poate bate elefantul, chiar și dacă elefantul nu-și folosește trompa (altfel s-ar fi rezolvat afacerea ca la Hiroshima).

Dar a fost o vreme când a contesta eroismul războinicului aerian fictiv echivala cu propagandă rusească.

Și, probabil, tot în categoria propagandă rusească intră și alte spuse de-ale noastre, incluzând fie contestarea veridicității Fetiței cu Acadeaua, fie, și aici intrăm pe fondul problemei de față, acuzarea vestului pentru situația în care s-a aflat puștoaica – motivele le-am detaliat în paginile anterioare (lipsa de diplomație, perpetuarea ațâțării Federației Ruse, interesele firmelor de armament occidentale care doar câștigă de pe urma prelungirii conflictului din Ucraina etc.).

În plus de data asta atrage atenția stabilirea unei liste negre cu dezinformatorii ce vor fi interziși în Uniunea Europeană.

Nu ni se precizează sensul cuvântului interziși. Cum o vrea fofoloanca Ursulei.

Păi… atunci putem să întrebăm dacă nu ar trebui excluși din UE toți cei care au scris curgându-le bale din gură de emoție (financiară) cum Fantoma de la Kiev face și drege?

Sau dezinformarea e acceptabilă cât timp n-are accent rusesc? În rest, liber la aberații!

Nu de alta, dar alimentarea cu #rezistism fantasy n-a provocat altceva decât iluzia că avem de-a face cu un război pe bune. Când, în realitate, avem de-a face doar cu copii, fete și băieți torturați, violați și omorâți. Și asta nu doar din cauza lui Putin, ci, după cum remarcau Roger Waters sau Papa Francisc, și din cauza occidentului care n-a fost capabil (n-a vrut) să negocieze (teritoriul Donbas) ținând cont în primul și în primul și în primul rând de viețile oamenilor.

Ba Vestul (incluzându-ne) mai și aruncă arme (peste gard) în Ucraina! Extraordinar! Numai lucruri minunate pot decurge din panorama asta abjectă!

Bunica-mea s-a născut pe teritoriul Cadrilaterului. Când a început WW2 avea 5 ani. A fost deportată în condiții teribile.

Astăzi, bulgarii îi dau lunar niște bani drept despăgubire pentru traumele suferite.

Citind ce a spus eroina # Ursula, mă gândesc așa: să continui și mai nervos cu înjurăturile la adresa NATO (bogații firmelor de armament) și la adresa incompetenților (ticăloșilor) care n-au putut gestiona pandemia, care ne-au nenorocit PIB-urile și care sunt în egală măsură vinovați pentru ce se întâmplă în Ucraina.

De ce? Pentru că termenii propagandă și dezinformare sunt la discreția Ursulilor, Tuskilor și altor psihopați – univalența e din plin insuflată și în presa din România: ori ești cu noi, ori ești împotriva noastră! Hai, serios? Băieții au înțeles cine e bun și cine e rău, cine e Aragorn și cine e Sauron, încă de când președinta Comisiei Europene făcea manevre tare ciudate (pe niște sume colosale) cu vaccinul anti-Covid. Și-au armat creioanele și boturile și au început agresiunea sinistră la adresa celor care îndrăzneau să pună și ei o întrebare ce nu făcea parte din normele UE. Demența continuă în lumea noastră liberă, diferită de jalnica Rusie.

Ei pot interpreta ca fiind nașpa orice nu le convine – a se vedea și tematica Sars-Cov-2 controlată stalinist pe platformele de social-media. Comunicatul menționat la început este întreaga argumentație venită dinspre decidenții vestului. Atât. Un soi de crede și nu cerceta! Nu-i așa că e superbă lumea noastră liberă? Doamne, bine că nu m-am născut în Rusia, țara aia mizerabilă cu al treilea cel mai performant învățământ superior din lume (așa zice americanul Bloomberg)!

Astfel, poate Ursula, Donald, Barroso, Juncker sau cine dracului îi manevrează p-ăștia mă vor deporta din România. Adică din UE. Apoi, când se recunoaște că Fantoma de la Kiev e doar o invenție, deci că n-am bătut câmpii putinificatoare, să fiu adus înapoi… dacă supraviețuiesc călătoriei forțate. Prilej perfect să cer niște despăgubiri financiare!

Și mă tem că voi avea nevoie de economii serioase. Sancțiunile aplicate Rusiei afectează (deja) doar populația nerusă. Zeci de milioane de oameni din Europa fac și vor face frigul și foamea.

Antonio Guterres, secretarul general al ONU (una dintre puținele structuri care au preferat în tot timpul ăsta să se rezume la realitatea crâncenă, la vieți, nu la basme de pe Netflix), a spus în urmă cu puține minute: Nu există o soluție adevărată la problema securității alimentare globale fără producția agricolă a Ucrainei și producția de alimente și îngrășăminte din Rusia și Belarus pe piețele mondiale, în ciuda războiului. Sunt hotărât să facilitez dialogul pentru a ajuta la atingerea acestor obiective.

Dialogul…

Exact ce n-au putut (vrut) decidenții. Tot în urmă cu puține minute a fost publicat un editorial elocvent pe digi24.ro – semnat Alexandru Muraru, președinte PNL Iași și deputat. Țicnitul ăsta nu militează, cum eronat ați putea crede, în calitatea sa de conducător al poporului pentru o lume normală la bibilică. Nu. El vrea ca Ucraina să nu fie doar sprijinită cu pistoluțe, ci cu ARME GRELE. Că altfel Putin se duce până la Lisabona. Și de acolo ia bărcuța și invadează și Americile. Vechea placă sprijinită în concret pe nimic. Firește, nu ajungi deputat și președinte de filială dacă în plină dictatură NATO și UE te apucă rebeliunea. Neascultătorii, îi știm, au dispărut din peisaj. Aici ne încuiem. Pentru că politicienii (de pretutindeni) sunt cei care au direct instrumentele stopării nebuniei. În mod evident, ei nu doresc pacea, nu doresc protejarea vieților, cu tot riscul ca Zelensky să mai scâncească nițel pe ecranul vreunui televizor megaloman după nu știu ce bucățică de pământ (rusificată oricum). Sau nu sunt lăsați să și-o dorească. Caut zilnic vreo 2-3 ore mesajele aleșilor din UE și, exceptând câțiva unguri (care mai degrabă și-au declarat inteligent neutralitatea), niciunul nu dă doi lei pe viețile care se duc prin menținerea tensiunii. Mai multe arme, mai mult sânge. Iar cine comentează e pasibil de propagandă rusească.

Un exemplu adevărat de propagandă și dezinformare, sau mai degrabă de suicid tembel, de trimis oameni la abator, este o altă maximă memorabilă rostită de politicianul nostru de frunte: Într-un asemenea context, cu agresiune militară venită de la lideri cu care efectiv nu se poate discuta și dialoga pentru că își construiesc o realitate paralelă – cei care stau cuminți, o pățesc. Din acest motiv, singura variantă omenească onorabilă este aceea de a sprijini victimele acestor căpcăuni ai istoriei.

Stați că s-a supărat Bruce Lee de PNL!

Contextul din capul psihopatului Muraru a fost creat inclusiv (și apoi întreținut) și de cei care ar fi trebuit să dialogheze. Realitatea paralelă e tocmai asta: s-a încercat, dar nu s-a putut discuta. O mare minciună. Vestul n-a dorit (putut) niciun moment să stea la masa tratativelor. Dacă ar fi avut într-adevăr o discuție serioasă în trei, nu datul din rât pe Twitter, cea mai rea variantă ar fi fost îndeplinirea cerințelor Federației Ruse (cedarea rusificatului Donbas, cap de listă) și eventual pălmuirea starului de televiziune parlamentară. Rezultatul: 0 morți! Asta e. Bossul. Am trăit și noi povestea când cu Republica Moldova. Nașpa, rănește orgoliul, vai! Dar se conservă viața! De bine, de rău cei de dincolo de Prut s-au refăcut (pentru că au trăit). Au ajuns până acolo încât să dea O-Zone topurilor FM occidentale. 😀 Și e imposibil ca ditamai imperiul NATO să nu-l fi putut pune la punct pe Zelensky dacă dementul sinucigaș ar fi continuat cu… realitatea paralelă. În schimb, s-a preferat varianta sancțiunilor (suferința tuturor, nu doar a ucrainienilor sau a rușilor) și a înarmării cu muniție absolut inutilă (pe banii noștri! – acțiune care ne cam face părtași la crime – cât timp nu protestează serios cetățenii Alianței), căci tot n-are cine s-o folosească. 10 neonaziști, 5 injectați care se ocupau cu bully grav în Donbas și Fetița cu Acadeaua chiar nu pot înghiți Peștele Mare, indiferent de câte arme grele, foarte grele, extrem de grele, extraordinar de grele, mirobolant de grele au la dispoziție. Or, dacă ilogicul ăsta e varianta omenească onorabilă, dacă sacrificatul unor copii prinși la mijloc e varianta omenească onorabilă, atunci zic să ne spunem rugăciunile și să tragem cortina… cu psihopații însetați de sânge chiar n-ai ce să discuți, într-adevăr.

Ca să terminăm cu psihopatul de la Iași: De asemenea, este o mândrie pentru noi românii să știm că suntem în mod clar și ferm de partea forțelor care se opun unei barbarii îngrozitoare care este declanșată de armata rusă în Ucraina.

Prea mult Netflix tâmpește.

Care forțe? Care opus? Stalinista Ursula? Nevroticul Boris? Sclerozatul Biden? Aspiratorul de bani publici Lockheed Martin? ALO! Planeta Pământ către Muraru: perpetuarea unui măcel n-are nimic grațios!!! Și eu tot român sunt, apropo. Și zău că nu simt niciun fior falnic când văd că liderii mei nu vor pacea.

Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat dacă profesorul universitar și președintele PNL Iași Alexandru Muraru era în locul Regelui Mihai la 23 august 1944? Acum n-am mai fi fost. Pur și simplu n-am fi existat vreodată.

Mai mult, ăsta nu realizează că dacă pisicuța continuă să zgândăre pitbullul s-ar putea ca România într-adevăr să se trezească sub bombe. Fie că NATO se leapădă de Articolul 5 (schemă himerică), fie că ne lasă pulii de suflet, nici nu mai contează pentru noi. Să-i văd atunci pe Cristina Florea, Alexandru Muraru și alți profesori universitari ninja cum se bat ei cu rusul cel rău! Deși… tembelii ăștia chiar s-ar putea s-o facă! Serios vorbesc! La cât de psihopați sunt…

Bun, că Iohannis trăiește într-o Românie pe care o crede golfistă… Dar nu mai avem strategi militari? Alții decât Geoană, firește. Unii cu pregătire serioasă, cu creieri în cap, care să-i calmeze pe iresponsabilii ăștia ce nu pricep că e o mare diferență între a face pe cocoșul de după Germania și a fi smardoi la graniță cu tancurile. Putin, cu toate păcatele sale, pare flexibil comparativ cu Codrinii Ștefăneștii de sub el. Când o să se schimbe regimul, căci nimeni nu e nemuritor, dacă apare vreun nebun pion kremlinist de azi și își aduce aminte că generali ruși au fost uciși cu arme trimise din România? Invocă nu știu ce paragraf militar intern și… Dumnezeu cu mila. Atenție: au mai stat unii ani la rând cu ochii pe cer așteptând americanii! Și știți cum se spune: când nu înveți nimic din realitățile istoriei…

Să se noteze: dacă pe aici se începe ceva din cauza dezaxaților ăstora iresponsabili, eu fug, dezertez, emigrez. Nu mă iau la bătaie cu elefanții. Nu sunt chiar atât de cretin. Nu vreau să fiu mutilat, violat sau ucis în războaie care nu-s ale mele. Ce să vezi? Nu-s Nagato Pain. Să ia Dunărea, să ia Carpații, să ia podișul Getic, să verse vodkă-n Dâmbovița, să facă piș pe depresiunea colinară a Transilvaniei, nu mă interesează. Eu vreau să trăiesc! Vreau să mă bucur de muzică, de fete, de animeuri, de Lazio, de Rapid (presupunând că o să mai existe), de cărți, de filosofi, de guguștiuci, de lalele, de pizda țigăncii, chiar și de Cornelia (în termenii mei). Pentru cine să mor? Pentru o țară aflată sub dictatura corporațiilor occidentale? O țară care nu mi-a oferit cadrul pe care poate că-l meritam? Aș muri pentru de-alde Finlanda (deși se va alege praful și de ăia dacă intră în mașinăria de tocat bani publici numită NATO). Dar pentru România? Au trecut 7 ani de la Colectiv și țara asta a mea tot n-are o secție decentă pentru arși.

Și vorba lui Marin Preda: nu i-am înțeles niciodată pe acei colegi ai mei care în loc să se ocupe cu fete, se ocupau cu jidani.

Dacă ar fi șanse 50-50, ca-n Fairy Tail, vorbim altfel. Natsu când proclamă război ălora din Tartaros sau din imperiul Alvarez e conștient de propria valoare. Dar Ucraina n-o are pe Erza. Nici pe Gray, nici pe Lucy. Nezuko nu iese dintr-o cutie ca să răstoarne calculele. De fapt, ea doar este într-o cutie, dar ăstora de-l manevrează pe starul de televiziune parlamentară nu le pasă. Cotele la victorie ale Ucrainei au fost din start 0%. Cum ar fi și ale României într-un conflict cu Federația Rusă. Doar niște psihopați ar merge înainte ca oile în condițiile astea. Toți oamenii de bine îl compară pe Putin cu Hitler, când în fapt statuia Zelensky e mult mai apropiată de dictatorul SS: apucăturile sinucigașe se aseamănă teribil. Adolf a mers până la capăt. Poate că si poporul ucrainean va scăpa. Să vedem. Să sperăm.

Apropo, mâine sau poimâine ne vizitează soția ramolitului. Să mai ațâțăm un pic rusul, nu? Să mai băgăm puțin bățul prin gard, ce mama naibii… că doar asta facem de zeci de ani.

Directiva conducătorilor subliniată UE n-are nimic în comun cu democrația (libertatea în sens mai larg). E doar o bătaie de joc, un abuz de putere. Și pentru ce? Noi credem că pentru bunăstarea firmelor de armament occidentale (NATO), pentru mărirea sumelor acordate pușcoacelor din PIB. Nu au fost suficiente abracadabrantele intervenții brutale, criminale, josnice, în Irak, Libia, Siria, Afganistan, Serbia etc. etc. etc. … Și cum în fiecare clipă apar noi și noi dovezi care arată că intuim corect, nu văd de ce i-am lăsa pe psihopați de capul lor. Repet, Klaus Iohannis ne-a anunțat (parcă la nici două zile după ce zgârciul armatei Ruse a intrat în… rusificatul Donbas) că trebuie să sugem burta din motive de parteneriate strategice.

Papa Francisc: cam singura voce publică foarte populară care a spus și spune ce susținem și noi încă de pe 20 cât era februarie.

În primă fază post-nealienare, boșorogului i s-au acutizat problemele de sănătate, motiv pentru care n-a putut ține slujba de Paște – unde zisese că îi așteaptă și pe cetățenii ruși, căci toți suntem egali în fața lui Dumnezeu. Acum, că și-a mai revenit (are și Vaticanul metodele lui de recuperare mai mult sau mai puțin miraculoase) și a deschis iar gura cum nu trebuie, parteneriatul strategic fiind mai sfânt chiar și decât el, s-a trecut la alt nivel.

De exemplu, citiți articolele recente semnate (din ultimele ore) de către alți prieteni buni ai omului: Deutsche Welle. Clovnii ăia s-au pus consistent în mișcare. Și il fac cu ou și cu oțet pe popă: că e urmașul Inchiziției, că are mentalitate de Templier, că de fapt vrea să se dea bine cu Kiril ca să jefuiască enoriașii, că fără Ioana d`Arc cu stindard NATO și-ar fi ținut predicile în Siberia… te doare mintea!

Și asta pentru că Papa zisese, perfect lucid: Poate că lătratul NATO la ușa Rusiei l-a determinat pe șeful Kremlinului să reacționează rău și să declanșeze conflictul. O furie care nu știu dacă a fost provocată, dar poate că a fost facilitată de asta.

Spre exemplu, scutul de la Deveselu stă mărturie.

Îndeobște, Deutsche Welle e o sursă bună de umor involuntar. Precum comentatorul sportiv Ionuț Angheluță care inițial urlă: intraaaaare criminaaaaaală, roșu direct!

După care vine reluarea… oh, a fost simulare…

Doar că Angheluță nu ucide pe nimeni. Goarna ălora, în schimb, acum ucid copii!! Și nu doar din Ucraina. Efectul intoxicației lor este menținerea populației în stare latentă. În loc să dăm cu NATO și cu Ursula de pământ, noi vom înghiți frigul și foamea pentru că chipurile Putin. Iar mii și mii de copii putrezesc înainte de vreme ori îsi doresc să moară decât să trăiască așa… ceea ce mi se pare și mai crunt. Îi invit pe arhanghelii armelor să mergă prin țară și să observe în ce condiții trăiește grosul copiilor. Și care sunt șansele lor de dezvoltare. Urmarea acestui infern este limpede: România se află pe penultimul loc în UE la capitolul fonduri alocate educației și învățământului (locul 26 din 27). Se pare că prosperitatea Lockheed Martin e mai importantă. Însă e totuși anul 2022, o eră în care rasa umană e de asemenea capabilă să trimită roboți lângă Saturn. Măcar de-ar răbufni Sailor Saturn ca să-i liniștească pe apucați…

Din păcate pentru trompetele blestemate, la un moment dat tot vine reluarea: oh… Fantoma de la Kiev nu e pe bune…

Nu prea…

În realitate doar mor copii și sunt violate fete?

Cam da…

Cât timp noi îi aplaudăm pe starul de televiziune parlamentară Zelensky și pe neonaziștii azoviști?

Cam da…

Păi și atunci de ce mai susținem armele de miliarde de dolari trimise în Ucraina?

De tâmpiți!

Nu mai bine oprim robinetul care curge în curtea Lockheed Martin ca (măcar) să aibă americanul de rând o asigurare medicală cât de cât acceptabilă? Că Ucraina oricum e nenorocită pentru 200 de ani de acum încolo la ce pierderi financiare au avut… nu-i încălzește cu nimic pistolașul aruncat peste gard de Alexandru Muraru.

Nu.

Psihopați, ce să mai… să scrii idioțenii pentru bacșișul dat de fabricile de armament și de Comisia lui rahat cu perjă… chiar și dacă asta înseamnă subzistența și moartea unor copii… în sfârșit! Poate la mijloc e doar prostie. Și atunci se mai iartă din păcate.

Notă: Bănuiesc că ne-am lămurit cu toții și că treaba cu Bucea e alt scenariu stupefiant marca Hollywood. Ne-a spus-o chiar primarul de acolo. Pe 31 martie, niște unii ne transmiteau fericiți de pe caldarâm, filmându-se (trăiască tovarășul neoliberal Elon Musk!), în frunte cu primarul, că armata inamică nu mai e în localitatea buclucașă. Că invadatorii au plecat. Pa. Bine, pa! PA! Yuuuhuuuu! Lapte și miere zelenskyene.După care, pe 3 aprilie, au… văzut din neant tone de cadavre de civili ucrainieni – în stare avansată de putrefacție – ce zăceau hocus pocus pe… străzile din Bucea. HUH? Până și Dwayne Johnson e mai credibil. Vestul a mai redus din motoarele isteriei, spunând că totuși e nevoie de o investigație serioasă. Prea era tras de păr totul și prea există neconcordanțe flagrante. Și-au dat seama ușor, ușor că la reluare nici Bucea nu ține… suna ca englezismul butcher – ca să rămână în mentalul colectiv mai ceva ca bățul din gura Fetiței cu Acadeaua – dar minutajul peliculei e strâmb. Neînsemnând că rușii de pe acolo doar au ajutat bătrânele să traverseze. Pe fronturi îndepârtate, în războaie de gherilă, nu trimiți intelectuali.

În concluzie, eu voi continua cu stația rusească Rock Goes Nightcore, fete frumoase (nu ca Ursula, nu ca toate nenorocitele băgate ostentativ la înaintare de industria armamentului) & rock`n`roll. Acum și de-al dracului!! Partea a 4-a!

P.S.: Precizare pentru fanteziștii care nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă ce citesc: Putin, acoliții săi de la Kremlin și activismul grobian rusesc sunt cazuri speciale. N-are rost să detaliem. Pentru că n-are rost să te bați cu peștele mare – doar încerci să te adaptezi dacă vrei să supraviețuiești: realitatea de pe planeta Pământ. Problema e că așa-numita antiteză – chipurile apărătorii valorilor umaniste, utilitariste, deschișii, liberalii, bla, bla, sub care eu trăiesc direct – nu e cu absolut nimic mai grozavă. Și atunci de ce să nu-mi doresc altceva? Știu, n-am voie să vreau altceva conform dispoziției #… Ghinion!

Pe canadienii de la My Darkest Days i-am menționat și în prima parte din Rusia Azi. Atunci mi se apropiaseră de sound-ul melancolico-taciturn Insomnium. Pe Still Worth Fighting For… se spune, tot liric, dar mai melodic, că viața e cea mai importantă. Stare (ce dă și posibilitatea regenerării) pe care, vedem, unii pur și simplu nu vor s-o accepte. O mică observație: abdomenul fetei. Nu știu dacă desenatorii au neuniformizat-o înadins sau dacă doar au greșit mișcările, cert e că imperfecțiunea burții ei mi se pare, cel puțin în context, pur și simplu formidabilă. Pentru că e viață! Sau poate crăpătura de la culmea chiloților să indice că fata (în lanțuri) e gravidă… așa s-ar dezvălui din nou imaginativul tipic RGN!

Wax Angel, trupă ruso-americană 🙂 fondată la St. Petersburg ce se află în topul space alternative. Nu e de mirare că producătorul finlandez Anssi Kippo, inginer câștigător de platină, i-a luat pe internaționali sub protecția sa. Excelent proiect cu parfum Anathema. Piesa din lista RGN poate fi la rigoare imnul anumitor indivizi prieteni cu ierburile capricioase care din nefericire iau în condiția lor precară decizii vitale și pentru alții. Ghici ciupercă ce-i pe televizoarele din parlamente.

Hard & heavy-ul melodic Dynazty are o bază însemnată de fani. Suedezii sunt printre cei care au dus mai departe (la mod power) moștenirile Europe. Compoziția din catalogul RGN poate provoca niște plânsuri cu muci dacă privim la cum administrează (orice) treburile mai marii planetei.

Despre Trying Times sunt convins că vom mai auzi lucruri bune. Perspectiva de a aduce latura hardcore lângă metoda prog. m-a uimit ca pe fata din poză. 😀 Pe viitor însă cred că temele trebuie puțin ventilate. Se încearcă prea multe faze în timp prea scrut. Oricum, e un nume care merită din plin atenție.

Fără îndoială că Our Waking Hour este de-a dreptul plagiat Breaking Benjamin. Versurile însă (îmi) anulează orice fel de comparații. Prea se potrivesc cu dezechilibrații care ne conduc.

Love the lyrics, really empowering, and the fiery backgroud really matches the title, spune cineva într-un comentariu postat sub MV-ul australienilor Audium. Nu știu dacă dreamers know the way of the world, dar cu siguranță că cei neremunerați de manivela NATO au ceva mai multe șanse să propage sănătatea mintală.

Finlandezilor de la Blind Channel le-am dedicat o pagină specială în urmă cu multe luni. Atunci era în contextul participării lor la concursul Eurovision. Am mai ascultat câteva piese din clipa aia și azi îndrăznesc să spun că sunt printre puținii care, pe teritoriul electro alternative nu-metal, se pot lua la întrecere cu sentimentalismele Linkin Park. Atașez două compoziții.

O altă trupă finlandeză, de data asta de glam, pe nume Negative mi-a plăcut mai ales datorită sunetului crud și desprins structural de superficialitatea trupelor celebre de profil.

I Am Empire mi-a amintit de cele mai hipnotice (fără a face rabat de la tenta hit) etichete Coldplay.

A fost o perioadă când ascultam în draci piesa The Night All Angels Cry a nemților de la Krypteria. Gothicul lor metal cu tentă prog. mi s-a părut întotdeauna subevaluat (albumele au în general recenzii reținute). RGN a ochit de asemenea această trupă, dar cu o melodie pe care aș recomanda-o psihopaților care vor cu orice preț război, inflație, recesiune, sancțiuni și cancel culture.

Iar puține imagini, chiar și pentru demersul rușilor de la RGN, sunt mai pline de viață decât cea folosită pentru Bullet Radio.

Land of Tales, eh, tot din Finlanda, are impregnat în maniera emotivă cam tot ce-i mai sensibil din Mr. Big.

When we came alive at the moment we met
This is still worth fighting
for


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s