Fortify – Emergency Exit

Există doar Covid pe lume?

Pentru sistemul nostru public de sănătate se pare că da.

De două zile mă simt rău. #Răceală. Gen. Timp în care mi-am făcut trei antigenuri de vremuri noi. 150 de lei (nedecontați de nimeni/extrași din mega taxele lunare, firește, căci mai importantă e achiziția de Miguri). Toate negative.

Dar ieri, spre seară: nașpa! Febră (38,5), tuse infernală, saturația 88%. Pun mâna, ca un cetățean responsabil ce sunt, și sun la 112 (pe medicul meu de familie mai repede îl întreb de fiică-sa… nu reluăm subiectul).

În foarte scurt timp, e drept, apare o doamnă, la vreo 50 de ani, ce părea sora geamănă a lui Marin Preda. Nu vedea ea clar pe unde calcă, dar… din prima, fără bună ziua, fără nimic: sunteți vaccinat?

Asta era important? Nu că-mi vărs bojocii?

În fine, răspund că nu.

Păi de ce?

Păi pentru că acțiunile Pfizer dinainte de apariția bărzăunelui m-au facut să mă simt ca-n bancul cu Petrică și Lupul.

Dar, adaug, am avut Covid în urmă cu aproximativ patru luni. Din câte spun specialiștii, ar fi imposibil să-l contractez atât de repede.

Altfel de ce ar mai fi valabil pașaportul verde…? dacă nu pe baza unor studii extrem de aprofundate, competente, nu?, care să ateste științific, fără tăgadă, că mă pot fârțâi datorită anti-corpilor prezenți în sistem? Încă e valabil certificatul meu digital (că brusc a dispărut din peisajul atenției publice e altă discuție… probabil șmechereaza face parte tot din tiparul organizării extraordinare marca elitele occidentale în caz de calamitate)!

Nu se știe exact, ripostează doamna destul de laconică și evident plictisită.

Să vă măsor…

93 saturația, pulsul 100… e binișor.

Bun, aparatul dumneavoastră fiind Dumnezeul evaluării, acum cică nu stau să crap. Dar dacă peste două ore se agravează și nu mai e binișor? Am mai trecut prin filmul ăsta. Iar azi petrec mai mult prin cimitir. Da, și pentru că ea e cea mai drăguță… știți, doamnă, ea e singurul om care în 30 și ceva de ani m-a făcut să intru în pielea lui Dargor… și când io n-o să mai fiu aici, o s-o iau de mână și o să facem caca pe Rai, Iad sau pe cine i-a făcut ce i-a făcut… și să știți că nu mi-am propus niciodată să ajung în situația lui Kakashi care tot găsea scuze penibile ca să-și justifice întârzierea pricinuită de vizitele la mormântul lui Obito… că așa fac când mă întreabă mama de ce am avut nevoie de două ore ca să cumpăr un suc (vodka)… ba că era coadă la supermarket, ba că am rămas să fumez o țigară în aer liber, ba că m-am întâlnit cu vecina-vedetă mereu disponibilă, ba că m-am dus să pun un bilet, mulțumesc Winner… nefiind cosplay din motive de vârstă, am avut, iată!, ocazia chiar să mă bucur de conjunctura ce-mi permite și mie să port mască… mai paradoxal de atât… dar știți ce frumoasă e… mai ales la răsărit când primele raze cad fix pe medalionul ei… intenționat parcă e un far care anunță sfârșitul nopții… așa, noaptea în general… pe o stradă banală din Berceni are loc un fenomen atât de elegant… culmea culmilor: casa memorială George Bacovia tot în sectorul ăsta e! :)))

… Kaka… domnu`… am înțeles… hai să vă fac… și eu… un… test!

…scuzați-mi nesimțirea de a înduioșa buzunarul Statului… adică tot al meu dacă e s-o luăm tehnic…

Negativ.

Pffff… dar cam horcăiți… aveți și o privire cam… sticloasă…

Da, horcăi rău! Respir aiurea! Pe bune! Atacuri de panică am doar când joacă Lazio cu Napoli și e minutul 94. Mi-e și foarte frig. Și văd picioare de fete cum mi se încolăcesc pe gât… mai degrabă mă lovesc ca Nico Robin… Mi-era.. vă văd pe dumneavoastră… cu tot respectul… salvatoare precum Yuuki Asuna.

Vă iau la spital?

E cazul?

Habar n-am. Valorile sunt la limită.

….

Dar dacă sunteți negativ și vă duc la spital, cel mai probabil veți lua Covid. Din UPU nu prea se scapă…

Și eu ce fac, Mircea?

Nu știu, eu sunt doar o asistentă.

Ă?

Bine totuși că nu sunteți dintre paramedicii ăia inutili, agresivi și repeziți care nici aparatul din sărăcăcioasa dotare nu știu să-l deschidă. Am pățit-o de nu știu câte ori în ultimii trei ani de când… m-am lecuit!

Și eu care credeam că vine cineva să mă asculte de urgență la plămâni… iar visele mele erotice cu Finlanda și Japonia…

Carevasăzică, 112, în ciuda faptului că le-am spus ce vârstă am, deci că încă pot fi de folos sistemului scavagist neoliberal, mi-au trimis… o asistentă. Cu toată dragostea pentru importanța tagmei respective, pregătirea ei profesională n-o califica pentru o evaluare țintită (mai ales în contextul actual). Chestie pe care și dumneaei a recunoscut-o. Da, da, așa e și pe(!) afară. De parcă afarele ar fi sfânt! Lumea asta în loc să se înarmeze cu batalioane de doctori, a aruncat banii pe mitraliere.

Antibiotic luați?

Fără prescripție medicală?

Ei, știți cum e, vă înțelegeți cu farmacista.

Ei, uite că eu nu iau antibiotic după ureche, ei, ca după aia să n-am răspuns la gărgăunii din spitalele noastre în cazul în care aprinde vreun idiot artificii în buncărele unde se țin concertele care mă interesează.

Atunci, că vă văd implicat social, mergeți la un centru de evaluare.

Tot Covid?

Da, pentru PCR.

Acasă nu mai vin?

Durează foarte mult…

(mda… și data trecută a durat cam o saptămână până au venit mascații. Rezultatul după încă niște zile… izolarea durează în fapt cam dublu de aiurea… eu ca eu, dar atâția alți oameni nu și-au permis pușcarie o lună… că trebuie să și mănânce, dincolo de Covid… și am văzut consecințele apocaliptice…)

Și dacă testul rapid e fals negativ… că cică Omicron nu prea se depistează așa clar… zic dintre luminați la aparat… și, plimbându-mă pe străzi, dau și altora?

Luați un taxi… purtați mască… ați spus ceva…

Să fac ruleta rusească cu bietul taximetrist? Cu familia lui? Aș face cu imbecilii și cămătarii de la Uber, dacă aș avea certitudinea că-s singuri pe planetă… ăia care cvadruplaseră tariful când STB intrase în grevă… fmm de jegoși adulați de CTP!

Doamnă, stați! Deci, potrivit protocolului, dacă eu vă apar ca fiind negativ Covid…

Cu foaia pe care v-o dau (care, fără acuzativ, dar să zicem că în democrație școala generală nu e necesară pentru virtualii asistenți medicali). Puteți merge oriunde. Pentru confirmare.

Dar eu nu prea pot merge… că mi-e nașpa!

Chem colegii și un cărucior.

Să iau Covid dacă acum n-am? Noi ne-am îmbolnăvit, în proporție de 99%, de la asistenții ambulanței Puls pe care i-am chemat să-i facă bunicului analizele lunare, analize absolute necesare din motive de tromboflebita… și-a făcut analizele… la privat… căci mai importantă e achiziția de Miguri… la nici trei săptămâni mă certam cu ăia de la pompe funebre și cu lăcomia rudelor (pe care reușisem s-o evit 30 de ani).

Teatru absurd, să mor io.

Pe lumea asta există n viruși (și bacterii) activi chiar și-n prezența Sars-Cov-2. Poate eu am unul din ăilalți. Poate mor mâine din motive de n-aveți Covid...

Notă: portavocile Pfizer de tip Gabriel Diaconu (fiind psihiatru, deci băgător de pastile bizare în dilii, cam unicul obiect al muncii respective, e totuși de înțeles motivația… nici eu n-aș vrea să rămân fără pâinea de la gură) și propagandiștii companiilor farmaceutice care controlează guvernele de zeci de ani pot sta liniștiți. Nu militez împotriva vaccinului.

Apropo, oare de ce asistăm la bombardamentul cu reclame la te miri ce pastile și soluții miraculoase care te transformă-n Superman peste noapte? Ba de băgat în ochi, ba în nas, ba în gură, ba în prepuț, ba în fund, ba în fofoloancă… scuzați limbajul, dar încontinuu ni se arată explicit cum se cacă unii, cum uscăciunea vaginală provoacă disconfort și cum erecția și ejacularea precoce pot fi divine dacă îți faci card la farmacia vieții, efectele pieței libere sub privirile unei blonde care râde ca muta la semnal… ce să fac?

Iberogast, Iberogast, Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast…

Tot n-ați înțeles? Încă nu vi s-a spălat creierul?

Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast,Iberogast, Iberogast…

100% NATURAL! Kaki de la originile originilor, lacrimi de melc, ulei de jneapăn, puf de pătlăgică…

Apă de ploaie la suprapreț, în cel mai bun caz. Dar, cică e libertate spre binecuvântarea noastră! Aici nu e ca-n nenorocita aia de Rusie! Aha! În consecință, aproape firesc, restul canonadei publicitare e la jocuri de noroc. Ești pe stop la ruletă, sare Pfizer în ajutor! Că doar nu e nimic ilegal, nimeni nu obligă pe nimeni, obositul clișeu cu pistolul la cap… și uite așa se șterge mizeria cu buretele capitalist. Împreună suntem suuuuper!

Șmecherie pe vampirie! Democrații originale.

Privind la numărul uriaș de morți Covid în rândurile vaccinaților, am doar dubii față de eficiența licorii, căci nu-s nici agent KGB 😀 precum vadimistul Lucian Sârbu, nici croitor mass-media precum Dana Budeanu. Altfel, într-o lume ideală, toți luptătorii pentru anarhie ar trebui să-mi plătască daune morale. La propriu.

Cazul din familia mea apropiată spune astfel:

Bunicul – nevaccinat pentru că era nedeplasabil – în democrația noastră americănească feerică nu există resurse alocate persoanelor cu dizabilități.

Bunica – vaccinată, trecută în urmă cu puțini ani printr-un cancer renal, printre alte probleme specifice vârstei.

Bunicul a murit în chinuri intubat în ATI.

Bunica nici măcar n-a strănutat.

Da, auzisem că plămânii nedeplasabililor sunt oricum beliți. Dar am învățat să nu generalizez plecând de la un caz particular. Nici nu-s microbiolog sau influencer atoateștiutor.

Ce contează acum sunt… parolele mele 😀 zău că-mi vine să le las aici în cazul în care mâine mă voi duce după GC 😀 s-o găsi vreun om de bine… Și mai am un dor: să existe suficient de multe spitale, că doar ne credem civilizați, astfel încât balaurii să poată la o adică fi împărțiți pe capete… nu cum e acum – claie peste grămadă, deci expunere directă la risc, amânări ce s-au dovedit, ca pondere, la fel de letale precum drăcovenia sau care au scăzut dramatic calitatea vieții etc.

Serios, contează întreaga isterie. Bun, noul coronavirus, că de-aia e nou, ridică multe semne de întrebare, am priceput. Dar asta nu înseamnă că celelalte interogații se anulează automat.

La fel pățise și mama în urmă cu un an. Voma și se căca împrăștiat…

De fapt, urmele vechii boli (cancerului îi poți supraviețui, dar el te va bântui mereu) începuseră să se acutizeze. S-a chinuit de-ampulea niște luni de zile căci… testul Covid era iar și iar negativ (până când, împreună cu mine, de la mine, n-a mai fost – și n-a avut nici pe naiba, deși atunci nu era vaccinată și era trecută la viața ei prin probleme de sănătate ce-au lăsat urme de tot soiul… deh, i-a fost frică să nu ia Covid de la focarele de infecție reprezentate de cozile-sardină, alcătuite din disperații vacanțelor în străinătate și din adulatorii schiului… nu știu cum de în România nu există jdemii de fan cluburi Adam Malysz -). Bine… în prealabil liliacului s-a chinuit și pentru că cei 51 de sanitari (public/privat), printre care șase Profesori frumoși, la care am dus-o (numărul nu e deloc magic – la o adică pot scana, Aincrad style, fiecare foaie în parte), de specialități diferite, au zis că e depresivă și să se ducă la psihopupu (da` n-am lăsat-o io să aibă de-a face cu pseudoștiința). Noroc cu două tipe, doctorițe tinere, din Parhon (habar n-am cum de încă mai lucrează în România!!)… alea s-au prins despre ce dracului e vorba… și au băgat-o de urgență în operație. Restul ar face bine să se lase de meserie și să se apuce de pitici de grădină… nici măcar CT-uri și RMN-uri (pe extra bani, evident, asigurarea medicală, susținută lună de lună, fiind o caterincă pe la noi, căci mai importantă e achiziția de Miguri) nu-s în stare să deslușească, ce să mai vorbim de anamneze…

Mai departe, dau cuvântul intelectualilor, experților, politicienilor ori conspiraționiștilor. Să descifreze ei cauzele și să dea soluții. Am obosit. Eu, simplu cetățean, vreau doar să mă mai bucur de aerul fluctlightei Asuna. Saturația tot n-a sărit de 90 potrivit pulsoximetrului cumpărat (nedecontat de nimeni, firește, căci mai importantă e achiziția de Miguri 😀 ) pe baza unei reclame, glorie neoliberalismului, de la o farmacie celebră. Password: cel mai unduios nume în rezonanța proprie, unicorn gen… hai să mai aștept. 🙂

Licență poetică: adică încă dau cu degetul.

I need an emergency exit
Need somewhere I can breath
I need an emergency exit
Before I face defeat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s