Theocracy – Ichthus

Foarte interesant mi se pare că-n pseudolaicul de factură (la propriu) # ce schițează, printre alte antagonisme categorice potrivite mai degrabă Prințesei Roșii lui Amelie Wen Zhao, un univers lipsit de simboluri visătoare (că alea-s nașpa prin excelență), Patriarhul Daniel, la ultima sa cuvântare ținută cu ocazia Paștilor creștin-ortodox, după lecția semantică decupată din Dicționarul Explicativ al Limbii Române (versiunea revizuită), prin intermediul căreia voia, de asemenea, să reitereze viziunea religioasă cu pricina – viața după moartea de aici -, le-a spus oamenilor prezenți la însemnatul eveniment recent adorat la Catedrala Patriarhiei că, dacă vor rămâne până la sfârșitul liturghiei (încheiată undeva în jurul orei 5 dimineața – știu că m-am uitat la Trinitas până la final jaja), vor primi diverse recompense datorate anduranței tangențiale: alimente, cu precădere. Și că mâncarea respectivă, ouă adică, a fost concepută BIO – la nu știu ce fermă dintr-o mănăstire celebră… parcă Cernica.

Că Danielul biblic a menționat tocmai atunci termenul # BIO n-ar fi neapărat mare scofală. Rebeliunea anti-# marca Papa Francisc a devenit mai virală chiar și decât Hristos care obișnuia să dea de toți pereții cu neoliberalismul aflându-se fix într-o Biserică în care se vindeau chestii (lumânări) spre propășirea financiară a liderilor instituției spirituale (nu mai știu versetul cu pricina, dar sunt convins că specialiștii în domeniu mă pot ajuta – e undeva, parcă, după capitolul Întâmpinarea Domnului).

Doar că tot Daniel, într-o notă mai familiară, ancorată în realitatea cotidiană de 2023, a adăugat: … stiți cum e… pe la noi, prin lumea asta a noastră, există două tipuri de alimente: BIO și ADIO.

Jocul de cuvinte menit să atragă atenția la oră de maximă audiență amintește de alocuțiunile animatului dualist Gaara.

LOL!

Cumva, Daniel mi s-a părut inițial că își contrazicea predica anterioară. Doamne ajută însă, la fel părea și Stone Cold Steve Austin când nega, bând bere oricând și oriunde, ipocrizia socială. Stone Cold 3:16, adică, poreclă croită, evident, pe cartea Apocalipsei.

O Apocalipsă pe care, extrem de interesant, azi, în 2023, tocmai un popă pare că o digeră – vorbesc, desigur, despre vocile publice importante.

LOL!

Carevasăzică, deși există un curent #muiereligie, pe bună dreptate veridic din motive de sofisme biblice, tocmai acel curent reapare ca zdrăvenime la cap și ca eternă reîntoarcere.

Fabulos!

Că doar nu ne-am tâmpit atât de rău încât să credem că minunata lume #liberă de sorginte KFC (pui de plastic congelați acum 100 de ani și vânduți azi #colorat) înseamnă lume #liberă. Pui de plastic, înfloriți într-o zi cât alții-n 100, care nu vreți să știți cum sunt uciși spre intrarea-n piața liberă care nu e deloc nașpa precum comunismul ăla nenorocit.

Tot un boss creștin, de data asta catolic, a spus la cuvântarea Paștilor lui: ne putem simți neputincioși și descurajați în fața puterii răului, a conflictelor care sfâșie relațiile, a atitudinilor de calcul și indiferență care par să predomine în societate, a cancerului corupției, a răspândirii nedreptății, a vântului înghețat al războiului.

Atitudinile de calcul la care făcea referire Papa Francisc au o doză analogică însemnată cu ortodoxul românesc Bio și Adio. Pentru că mie, via Stoltenberg (portavocea NATO), continuă să mi se pară că firmele de armament americane au foarte mult de câștigat pe măsură ce vestul refuză dialogul. De altfel, cifrele piețelor bursiere ne arată că al de Lockheed Martin sunt în top 5 profit la nivel global de când s-a declanșat războiul-# din Ucraina.

Iar Scursura von der Șpaghen pare că are mult de câștigat (decât a făcut-o vânzând cu forța dozele vaccinoase) dacă noi cumpăram brânză de plastic din reclamele promovate de caragielienii Bendeac în loc să țărănoii noștri.

Apropo, mai nou și țăranii români sindicaliști au sesizat că fenomenologia Jedi Zelenski conduce de fapt economia României.

Fabulos!

Noi, cetățenii, am tot vorbit despre sumele aberat de mari acordate din PIB-ul autohton către aruncatul armelor peste gard ca să mai pozeze Jedi în Vogue. Și Olena-Amidala, desigur (am citat dintr-un articol DW care o compara pe Olena cu Natalie Portman… LOL!).

Dar acum și mulgătorii de ugere potenți?

Popii oratori?

Pe bune?

Adică mulgătorii si popii super-stars au ajuns în 2023 vocile rațiunii?

LOL!

Rappa, probabil cel mai interesant compozitor rap (hip-hop? nu prea înțeleg diferența și nici nu mă interesează pe fond) din România, a avut mereu o problemă cu dogmele creștine de suprafață. A se nota piese precum Lucifer sau a IX-a Cruciadă.

Și dacă stai să discuți cu preoțimea ce-și trage seva din sinistroizitatea violării țărăncii Ana prin Pădurea Spânzuraților, cel puțin fonic, da, tinzi să crezi că Iluminismul e bun, creștinismul e rău. Tinzi să # de duminică.

Tinzi să crezi că există orci nașparlii care se bat cu elfi buni și atât. #!

Totuși, Tolkien a fost suficient de abil încât să-i scrie pe orci ca fiind foști elfi, degradați te miri cum, deseori ca efect al unei societăți bizare, deloc inițial. A fost suficient de abil încat să menționeze prin prefețele sale că personificarea tranșantă e pur fantezie. A mai dat muie și alegoriilor.

Totuși, poate nu degeabă însuși Kant, pe care Rappa des îl citează, și-a scris marile, imensele, opere plecând de la etica lui Hristos. O etică de necontestat! Autonomia kantiană pornește de la rebeliunea: Dumnezeul meu, pentru ce m-ai părăsit? Apoi germanul dă seama Apocalipsei 3:16.

Do you want a beer?

Hristos și-a băgat pula, WWE style, în toate cuiele alea. 😀 Avea, probabil, certitudinea că anumite scări de valori n-au cum fi înduplecate.

Metafizica Moravurilor îmi pare, acum, că se prelungește public prin discursurile unor fețe bisericești. Chestie incredibilă! 2023!

Fiul Risipitor dădea de pământ cu tejgheaua din Biserici. Așa zice Biblia.

Lucifer dă de pământ… în sfârșit… Eva poate avea și ea potențialul curvei din Danmachi. Sau, cel puțin, că ea nu trebuie blamată total pentru o eroare conjuncturală.

Frați, deh.

Nu? Că doar nu noi, cetățenii de azi, suntem direct implicați în poveste!

LOL!

Cinemagia e omniprezentă. Știm că-s popi destupați, cum știm și că există logicieni veritabili, dincolo de #-ul TV. Bla bla. La urma urmei, n-ar trebui să ne agităm pentru că spectacolul social-media, cu recurențe de-a dreptul istorice, ține morțiș pe de-o parte să vândă curiozitatea Evei, pe de alta să recupereze feminitatea absolut necesară. Ouăle alea au fost colorate tocmai pentru că Maria și mai ales Magdalena au fost prin preajmă la apogeu. Apostolii au venit după.

De ceva vreme încoace au apărut pe scenă multe trupe de rock creștin. Formații chiar heavy metal susținute fățiș de comunitatea bisericească locală. Theocracy, cel puțin pe la începuturi, cred că propune printre cele mai euforice sonorități de profil.

Cântările ortodoxe care se țin cu ocazia sărbătorilor noastre religioase au particularitățile lor captivante ce dau seama unei întregi istorii geografice. Registrul dramatic, chiar sinistru, al ortodoxiei noastre muzicale, deși contrară tematic fericirii care se presupune că izbucnește din Înviere – căci ce ar fi mai mișto decât să o Cornelia din mormânt căreia i s-a dăruit (iar) viață? – sintetizează niște neajunsuri care par a fi determinate.

Chiar acum am butonat iar la Trinitas TV. Nenii sunt în direct!

Cică… Rugăciunea Dimineții Fericite. Vecer… ceva. Și niște îmbrăcați în negru au o tonalitate de parcă ar vrea să creioneze primele momente de după violul Anei! Cu toate că se presupune că acuș dănțuim pe alea 40 de zile orgasmice! LOL!

Deci, popii ăștia nu includ nicidecum vreun exploziv, altfel ne-ar descrie muzical violul la virgulă. Viol care a dus și la moartea fetei.

Dar nici nu putem spune că nu-s ancorați în realitate. Muzical! 😀 România, în general, continuă să fie de ocazie. Iar tiparul sonor a fost mereu o bornă însemnată, o sinteză prin excelență.

Theocracy, trupă de rock foarte creștin, este în general pusă în antiteză cu dramatismul bisericesc. Cred că teoria este eronată. Nu pentru că Smith & co. n-ar fi super entuziaști (power metal melodic), cumva contrar gravității popilor din lăcașurile sfinte, ci pentru că băieții ăștia cântăcioși din Catedrala Patriarhiei transmit pe fond aceeași beție.

Diferă forma, iar asta nu poate decât să ne bucure. Diferite stări de spirit cer câteodată expresii diferite. Unele nu le anulează pe altele.

Potrivit Noului Testament, Maria Magdalena a fost prima ființă căreia Iisus i s-a arătat după Înviere. Clouds, Girls and RocknRoll! Sky Sound Radio! :)))

Centuries fly, but the flame is still alive
They may hide it, but it will never die

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s