Yasuharu Takanashi – Erza Scarlet OST

Interesant demersul celor de la Teach for Romania. Chiar nobil.

Doar că organizația (ONG bănuiesc, că așa sunt toți moraliștii promovați pe Youtube la oră de maximă audiență – a se privi altgoritmii cu pricina) nu precizează și că analfabetismul funcțional care, de altfel, a atins în România cote apocaliptice, se poate vindeca doar și doar acordând mai mulți bani din PIB către Educație, nicidecum către Apărări fantasmagorice, prin urmare nicidecum către mașinării de ucis în detrimentul altor sectoare (roza vânturilor fiind tot aia).

Căci nimeni capabil, competent, responsabil etc. nu-și va pierde viața pe salariul mizer din Învățământul autohton. Deci, că cei educați vor fi educați de niște unii cât timp se așteaptă, de la vârf, ca educația să fie formată din sfinți sau plm.

Drăguța din recentul video Teach for Romania, recitând, subtil, dintr-un eseu tipic de BAC român cotidian, nici nu precizează faptul că tânărul ce-a scris ridicolul în cauză (nu este vorba despre enormitate – dar asta e altă discuție pe care o vom deschide altădată) a scris ce a scris fără vina lui. Asta este lumea ce i-a fost oferită pe platou.

Și nu doar că i-a fost oferită, dar, cu toate deschiderile prezentului, este și întreținută.

Altfel, preocuparea generală din vârful piramidei este aruncatul armelor peste gard. Ca să se mai joace neclipitorul actoraș JEDI la atrocitățile alor săi pe un anumit teritoriu ocupat de ruși cu buletin (încă din 2010).

Potrivit direcției costumarilor (aprobată de CCR), România va acorda anul viitor cel mai mult din PIB către arme de ucis din istoria post-decembristă. Bugetul Educației implicit scade. Le rezolvasem pe toate.

Prin urmare, ca cetățean pe cârca căruia se întâmplă toate imbecilitățile, vreau ca cei de la Teach for Romania (și cei de la ONG-urile angelice în general) sa fie mai mult fond și mai puțin formă. Cu glumițe și ironiuțe m-am lămurit că ajungem nicăieri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s