Luzbel – El Ángel De La Lujuria (1985)

Deja știm cu toții că jurnalismul (facultatea, mentorii, principiile) neoliberal român nu este cu nimic diferit față de universul K1 – minus liberul consimțământ din respectiva activitate contondentă.

Dar, totuși, mi se pare anapoda ca întrebătoarea Digi Sport de după meciurile Superligii să urle în halul ăla la un biet mexican venit pe meleagurile noastre ca să dea cu piciorul într-o minge – prin orașul Voluntari:

ȘI CUOM DE AI AJOUNS AICI!? CUOM!?

Tonul jurnalistei trăda un soi de: cum de te-ai hotărât să bombardezi și incendiezi România?, zău.

Bietul Omar Govea, nord-americanul cu pricina, făcuse niște ochi la fel de mari precum imigranții ilegali de la granițele Phoenix și San Antonio unde Donald Trump ținea discursuri patriotice privind în zare. Pe bună dreptate. Omul venise lângă cuplul Pandele cât se poate de corect, hotărât să câștige o pâine, iar domnița se manifesta precum cel mai înfocat susținător Proud Boys.

În altă ordine de idei, domnișoara de la Digi Sport, altfel foarte apreciată în nenumărate rânduri pentru… inițiativele sale (eticheta progresistului omenos Radu Naum), sper că nu scrie și cum vorbește.

Căci nu există cuvintele Zlovacia, Zlovenia, Turcea, Grecea, guol, puoartă, uoportunitate etc.

Bun, de Viorel Grigoroiu, jurnalistul care public a declarat că nu pricepe poantele din BD, deci că nu-i place deloc seria, n-avem de ce să ne cramponăm, în ciuda atitudinii sale desprinse din manualul Inchizițio-Gestapo.

Dar… AEUAU VEANIET VICTOARIILEAE DEUPĂ DUOUO UOMILINȚE TERIBILE, UOMILINȚE!!!… CUOM, CUOM!!!???? CUOM N-(?)AȚI DAT GUOL DE ACUOLUO!!!????? CUOOOOOOOM!!!!????, ne solicită serios toleranța cetățenească.

Iar profesorii de la jurnalism poate ar trebui să ne dea niște explicații – de asemenea cei care hotărăsc sumele (mult, mult prea mici, cred) din PIB acordate sistemului de educație.

Nu de alta, dar dacă scripta manent, atunci nu-mi explic cum jurnalista menționată ar fi trecut examenul de capacitate, ca să nu mai vorbim despre licența în jurnalism pe care sigur o are, că de-aia e jurnalistă, dacă nu cumva e și masterandă (precum majoritatea analfabeților funcționali care, din păcate, sunt oricum majoritari) sau poate chiar doctorandă. Deci, nu mi-aș explica cum de-a ajuns să ocupe poziția socială respectivă. Presupunând, desigur, că în România am avea un sistem de educație cât de cât zdravăn la cap. Deși titlurile alea Tip Top Mini Top precum Toni s-a pus pe TREAbă cam dau dimensiunea reală.

Nici marele intelectual Radu Paraschivescu nu reacționează vreodată la brutalitatea verbală jurnalistică, deși mai mereu e prezent în studioul conector: fără simțire când niște ecusonați dau cu limba română de pământ (și cu bunul-simț). Probabil, Ghidul Nesimțițului acționează doar când intelectualului îi convine financiar (#slavaHumanitas), nu și când autentic e necesar. Dar despre formele fără fond au vorbit deja mult prea mulți. #Slava24

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s