The Zero Sum – Return

Au apărut ieri patru știri peste care sper să nu se treacă lejer.

Prima. Klaus Iohannis, Gitanas Nauseda, Kaja Kallas, Krisjanis Karins și Mateusz Morawiecki, toți demnitari europeni foarte pro-NATO (SUA în sens vast) de rang foarte înalt, au semnat împreună o scrisoare adresată prietenilor omului #bun, anume Charles Michel și vechea noastră amică Ursula Gertrud von der Leyen, în care se propune înfiinţarea unui Memorial Paneuropean dedicat Victimelor Totalitarismului.

A doua. Potrivit Reuters, o fabrică de mașini coreene de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii este anchetată pentru folosire de minori la munci sclavagiste. Niciun oficial american n-a dorit să comenteze situația (deși aici nu mai e vorba despre dorințe, ci despre funcția care-i obligă să dea explicații), exceptându-l pe David Michaels, fostul secretar adjunct al Agenției de Sănătate și Securitate a Muncii din SUA care a declarat: Ar trebui să știe că aceste mașini sunt construite, cel puțin parțial, de angajați care sunt copii și care ar trebui să fie la școală, nu să-și riște viața pentru că familiile lor sunt disperate după venituri.

Acum să vedem cum este definit termenul totalitarism în DEX: Formă de regim dictatorial bazat nu doar pe teroare, ci și pe sprijinul maselor mobilizate printr-o ideologie preconizând schimbări sociale radicale și care presupune un control complet al statului și scoaterea în afara legii a opoziției.

Interesant. În condițiile în care Ursula – mama noastră, a tuturor (vorba Deutsche Welle) – fuge disperată de orice fel de răspunsuri cu privire la relația sa dubioasă cu șefii Pfizer și cu directivele care au obligat guvernele să se împrumute (la băncile unde acționari sunt tot șefii Pfizer) pentru a putea umple frigiderul cu 500% surplus de doze anti-Covid (decont pus pe umerii noștri, firește), în condițiile în care puterea UE decide să dea dracului viețile cetățenilor Europei și Africii prin embargouri fără sens aplicate Federației Ruse (pentru simplu motiv că așă vor mușchiul lor de costumari #) căreia i se rupe-n paișpe de McDonalds, și-n condițiile potențării unor criminali economici de tip FMI, ne putem măcar întreba de ce intelectualii de TV nu scot o vorbă despre cele amintite și de ce direcționează furia publică prin discursuri fantasmagorice pe platou bine vs. Putin cel Rău, omițând-o, printre multe altele, pe Madonna din Gorlovka sau bazându-se pe memoria scurtă (cetățeanul neoliberal are problemele sale de zi cu zi care-l împiedică, de foame, să fie constant atent la univers) din care se șterg parțial invaziile hoardelor occidentale (inclusiv alea de dată foarte recentă – Libia, Irak, Afghanistan, Serbia și așa mult, mult mai departe).

În sine, demersul acestui Memorial Paneuropean dedicat Victimelor Totalitarismului este lăudabil și necesar. Doar că cei care-l propun, precum și cei care trebuie să-l accepte, se află la ani lumină depărtare de legitimitatea morală care ar face ca proiectul să nu se transforme într-o nucă fără miez.

Sau, dacă trompetele firmelor de armament americane tot se apucă (legiuit!) de aprins lumânări și dus plușuri pe la morminte, în ciuda scheleților cu încă ceva cărnică pe oase din dulap, să-i includă si pe copiii care sunt azi (!) sclavi pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Căci, bănuiesc, plecăm cu toții de la premisa că un copil trebuie protejat indiferent de orice. Însă am mari dubii că Memorial Paneuropean dedicat Victimelor Totalitarismului va scoate vreo vorbă despre zecile de milioane de copii care dau cu târnăcopul prin lume pentru gloria Apple-urilor sau de fetele făcute salam care prin chinurile trupurilor lor contribuie masiv la niște venituri babane din occident. Și mă refer la cele mai babane dintre conturile bancare.

Chiar așa, mai poți ține în frâu nenorocirea climatologică care distruge Europa cu viteza luminii daca te bazezi pe cărbunele german (principalul poluator al continentului) dacă oprești gazul rusesc? Bineînțeles că nu. A, o părticică din generația actuală poate cât de cât trăi niste ani. Dar următoarele, la 50+ grade, pe structura insulară (restul, noi, vor fi demult prăjiți, deci n-are sens discuția), n-au cum. Din punctul meu de vedere, și asasinarea vieților încă nenăscute, pentru ca altele sa respire câteva minute, la suprapreț, intră în categoria totalitarism.

În altă ordine de idei, ăștia care ne conduc dovedesc încă o dată că trăiesc în niște dimensiuni din care noi nu facem parte. După ce mama noastră, a tuturor a spus deunăzi că Ucraina trebuie să-și consolideze statul de drept (LOL!), acum ne lovește în moalele capului o nouă mostră de țara arde și baba se piaptănă. După ce mama noastră, a tuturor a încălcat flagrant drepturile omului, pierzându-se milioane locuri de muncă în virtutea unor pușcării care oricum s-au dovedit a fi impotente – când ai peste 6 milioane de morți în Europa anilor 2020 din cauza unui virusuleț (că totuși n-a fost Ebola v. 2 – dovadă că 94,3% dintre infectați s-au vindecat), fără a număra victimele colaterale din cauza unidirecționării politicii de spital -, nu cred că se mai poate discuta despre martiri utilitariști. În loc să dea directive pro-înarmare cu truse sanitare, ăștia care acum vor simboluri comemorative cu caracter administrativ au aruncat banii (noștri!! – fără să fim întrebați!!!) pe puști John trimise să pună gheara pe resursele de drept ale altora. Mă tem că e prea târziu pentru a încerca să-și spele păcatele (presupunem că și remușcarile stau la baza scrisorii menționate).

Să fie oare vorba doar despre egocentrism? Decidenții noștri pur și simplu vizează doar orgasmul vorbelor frumoase? Like-uri #? Sau sunt doar nebuni? Sau sunt puși? Nu știu sigur. Cert e că noi, cetățenii, trăim o glumă extrem de proastă pe care o plătim secundă de secundă cu vârf și îndesat. Iar porcăria nu e alimentată atât de politicienii bizari, cât de intelectualii care joacă-n hora lor (cu ajutorul presei). Interesații de dimensiunile jumătăților de adevăr au fost suficient de abili încât să-și dea seamă că politicianul nu prea mai are credibilitate. Dar un doctor în nu știu ce pseudoștiință precum psihiatria… eheeeeeheeeee…

Pe vremuri se practica o anumită formă de tortură prin care chinuitul era pur și simplu împiedicat să doarmă. Azi e invers: suntem torturați zilnic prin metoda adormire – muriți de foame, de frig, de sete, de infrastructură canci, de aer împuțit, de viruși aiuritori, de inflație, de plătit datorii născute ca foarte bogății neoliberali să devină mai bogați! E mai bine decât să vină Putin cel Rău care e Rău, știu ei, intelectualii de TV, experții argumentelor, magicienii silogismelor, pentru că n-a avut prieteni când era mic. Și că piticul, oricum frustrat fiind de nanism, suferă de o boală așa mortală încât l-a apucat pandalia apocaliptică pe lumea liberă că bradul care trăiește de nu se poate.

Dar am convingerea că cetățeanul nu e idiot și nici orb. E doar prins stomacal cu traiul cotidian din lumea liberă.

3. Un incendiu uriaș a fost provocat, vineri, lângă poligonul militar de la Babadag, din cauza tragerilor cu muniție de război efectuate de militarii francezi dislocați în zonă. Câteva sute de hectare de pășune au ars.

Păi nu e haios? Când ziceam că ăștia cu puști și mitraliere sunt niște cretini perfecți, unii îmi scriau pe email că n-am conștiința valorii eroilor care… au atacat tancuri cu baioneta în loc să-i mai aștepte cinci minute pe francezi, aplauze!, care prin contracte extrem de bănoase se agită pentru libertatea universală provocând de fapt catastrofe sociale ireparabile și care domină lumea noastră actuală, vezi firmele de armement occidentale ce sug PIB-uri și din cauza absenței instinctului de conservare (lacună foarte vizibilă-n discursurile politicienilor din vest), nicidecum prin punerea creierului la contribuție, că numai și numai armata te face bărbat, altă neghiobie încă valabilă prin state-pion pe ai căror lideri, am văzut mai sus, o vedem din februarie încoace, îi tot roade-n găoz să mai promoveze nițel linia de producție militară. În loc să se bată monedă pe demilitarizare, cum ar fi normal la cap în mileniul ăsta, având cel puțin istoria ca reper plus pretenția că azi s-au atins stadii care nu se pupă cu prostia ăstora de le curge scuipat din gură de proști ce sunt, asistăm, și suntem obligați să aplaudăm, dictatura de gherilă – dimpreună cu tirania băncilor, companiilor farmaceutice, consumului etc. Desigur, demența există pentru că Putin cel Rău pândește la colț. Da, da. Piticul KGB-ist pândea și înainte de Irak, Serbia, Afghanistan și așa mult, mult mai departe. În curând ni se va spune că nu NATO și-a pus constant soldățeii să latre la porțile Rusiei, ci de fapt Rusia are baze nucleare la granița mexicană. Rusia plănuiește abscons un maidan nemernic în Costa Rica. Plus niscaiva săbii Sith ascunse prin Panama încă din Rutenia Kieveană (următorul episod de pe ecranele Bookfest). Negați și veți fi arși pe rugul #nonbolșevicilor! #Hailavot #IStandWithUcraine

Jumătate din salariu îl dau ca să aibă Apărarea ce crește sub pretexte artificiale. Pe scurt, ca să aibă firmele de armament occidentale ce jupui. Ca să nu mai zic că aproape nimic din taxele alea nu mi se întoarce cum ar trebui – nici în spitale, nici în șosele, nici în educație. Unii spun că așa e o lume liberă. Eu cred că-i totalitarism.

Pentru ca intelectualii de TV să nu ne reproșeze apartenența la structurile octultei KGB, unicul lor argument – dualist – când aud ceva ce iese din schematism, toate știrile de mai sus au fost preluate de la Digi 24, announcerul de frunte UE. Deci, nu de pe Sputnik.

Apropo, și mai haios e cum intelectualii de TV la care facem referire pe de-o parte cică au o imensă problemă cu maniheismul, atât de mult încât își doresc abolirea nevoii umane cu pricina de a se hrăni sufletește, dar pe de altă parte își învârt discursurile publice în jurul antagonismului categoric: x e rău, y e bun – când, în fapt, după cum remarca Papa Francis, nenorocirile globale (din lumea reală!) au cauze interconectate. Unul dintre profesorii pe care i-am avut la filosofie zicea că dacă vrem să vorbim despre dualitate mai bine mergem la biserică, nu la cursurile lui. Or, susținătorii mirosului de orhidee din țevile occidentului (care nu pute ca-n alea estice) se contrazic singuri: acum lovesc dușmănia de literatură, iar în următoarea fracțiune de secundă o impulsionează făcând abstracție de coexistența specifică nouă, realilor. Boii ăștia cu doctorate și rating n-ar înțelege nimic din Naruto.

Sper totuși că nu vom fi obligați să vizităm Memorialul, după cum politicienii USR voiau să ne oblige să vizităm exponentele anticomuniste: alți tâmpiți care nu-și dădeau seama că a obliga, dincolo de caracterul totalitar (cumperi bilet la muzeu sau ești proscris), la condamnarea drepturilor pozitive, aspect esențial din ideologia comunistă, e de-o imbecilitate cruntă.

În fine, canalul rusesc Rock Goes Nightcore a revenit pe Youtube. Probabil va apărea cât de curând și Inchiziția copyright, însă e de semnalat că melomanii au reușit, prin dialog (!!!), să înduplece momentan anumite legi cretine și să ne continue bucuria cetățenească. Iar echipa a redebutat în forță cu adaos de MV-uri noi ce acoperă stiluri muzicale diverse: de la folkish-ul clasic marca Secret Garden la ambientalul gothic propus de Alice Taylor, de la post-grunge-ul Cervello la industrialul groove de tip The Zero Sum. Noutățile ne opresc aici la ultima stație din proaspăta listă – piesă extrasă de pe excelentul și energeticul album Dissident (2014). Mai ales că fata, evident, nu simte nicio plăcere în fierul din mâna sa. Speculând, nici măcar dacă ar putea să-i înșire creierii mamei noastre, a tuturor. Noi vrem doar să-i vedem în zeghe cu dungi pe toți incompetenții corupți și absoluți.

When everything begins to burn, We got this!
Return!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s