Savage Hands – Demon (2020)

Din când în când mai deschid și eu, ca tot omul preocupat, presa noastră, românească (care?, ar întreba neîncrezătorii… păi tocmai aia, fragmentara… Mână-Lungă, Sectoristul; să fim mai intimi). Cu sufletul tremurând, căci greu te mai amuză unilateralitatea ăstora, încep cu unii dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene: Digi24.ro. De ce mi-a fost frică n-am scăpat: prietena omului #bun e din nou în delir.

Citez: Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, după întâlnirea cu președintele Volodimir Zelenski, că este nevoie ca Ucraina să își consolideze legislația anticorupție, relatează The Guardian.

După întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, președintele Comisiei Europene a spus: Mai trebuie să fie implementate reforme, pentru a consolida statul de drept, pentru a lupta împotriva corupției, de exemplu, sau pentru a moderniza administrația, ceea ce va ajuta și la atragerea investitorilor.

Pardon?

Nu, stai! Nu, nu, nu! N-are cum să fie pe bune. Asta chiar n-are cum! N-are cum!!! Au hackuit ăia de la Times New Roman!

Dau scroll mai departe. Atașat, comunicatul în format jpg. preluat din Euromaidan Press, varianta Twitter – ce titulatură-spovedanie și-au pus și ăia… eh, măcar își asumă domeniul de acțiune, deși noi știam ce s-a întâmplat în Ucraina anului 2010. Verific dacă postarea apare și pe platformă. Apare.

Continui… realitatea se contura și mai înfricoșător.

Sper că peste 20 de ani, când vom privi în urmă, vom putea spune că am făcut lucrul corect”, le-a declarat Von der Leyen jurnaliştilor în timpul călătoriei de întoarcere după vizita efectuată la Kiev

Eu unul nu știu ce flegmă mai purulentă putea fi trimisă-n ochii ălora care au murit, milioanelor care au emigrat din Ucraina, milioanelor care urmează să plece în necunoscut si, nu în ultimul rând, în ochii planetei care suferă teribil si va suferi teribil din cauza unei alte(!) gestionări dezastruoase marca UE.

Cel puțin eu n-am citit ceva mai cinic de când a început conflictul ăsta militar. Și am asistat la multe bazaconii în ultimul timp, inclusiv încurajări suicidale din partea liderilor de la vârful nostru! Așa ceva, însă, nu mi-am imaginat că se poate întâmpla.

Ucraina e praf și pulbere, demografia și economia sunt de nereparat sute de ani de acum încolo (cazul optimist), inflația și foametea cresc peste tot pe glob, exceptând Rusia (care devine mai bogată și mai bogată pe zi ce trece – prilej să mai ciocănească mâine vreo trei state vai mama lor), iar pe decadenta asta incompetentă o freacă lupta împotriva corupției.

Bombe și rachete zboară care-ncotro, iar pe nenorocita asta care altfel ne disturge sistematic viețile de ani de zile, a se vedea în special împinsul guvernelor de a achiziționa tone de doze vaccin anti-Covid cu 5000% peste necesar (recomand studierea amorului dintre psihopată și șeful Pfizer), surplus anapoda obținut prin împrumuturi bancare pe care noi, cetățenii, le decontăm deja (parte din cauza inflației), o fute grija de vechiul bețisor cu fum aromat – bizarerie declamată hodoronc-tronc fix din mijlocului Kievului!

Culmea, de data asta nici măcar ipocrizia uluitoare nu mai exasperează! Ci starea de fapt: țara arde la propriu și jupâneasa se pipatănă pe coafura aia ridicolă. Realitatea incredibil de vulgară face că instituția pe care o vrea zeița Ursula reformată trebuie mai întâi… (re)construită. Beton, mortar, pereți portanți, paravane, suprafețe de rășină orizontale și verticale. Chestii din astea. Dacă eram Zelensky, riscam armonia cântatului la pian cu penisul și îi verificam gura oaspetei.

Înclin astfel către o altă concluzie: am greșit un pic când i-am caracterizat pe Ursula, Tusk și toți ceilalți șefi ai noștri ca fiind psihopați. Chiar și la începutul paginii și pe parcursul acestei foi am zis că mama noastră, a tuturor (după cum des o prezintă propaganda haioasă) este iar în delir, că o freacă fantasme paralele…

Faptul că ciudații ăștia articulează absolut aceleași limbaj de script indiferent de ce se întâmplă în jurul lor (că-i Covid, că-i pornografie infantilă, că-s milioane de fete violate, filmate si urcate pe net, că-s razboaie, că nu-i grâu, că nu-i gaz) mă face să cred din ce în ce mai serios că arhanghelii # sunt de fapt roboți. De unde însăși dumnezeirea… #! Computere. Cyborgi. Zău! Or, dacă softul nu a fost upgradat, și evident că nu a fost, bineînțeles că nici nu se puteau plia pe realitate și evita conflictul militar din Ucraina.

Ce dracului de așteptări tot aveam eu? Ce dorințe? Ce frustrări? Ce gânduri de dialog? Ce isterii? Păi când în mijlocul măcelului ne trezim că mediatoarea Jedi (fisa postului) bolborosește anacronismul anticorupție, de parcă Ucraina ar fi în stare să se mai ocupe cu asemenea demersuri, ca să nu reiterăm situația armată din imediatul mediu înconjurător… p-asta nici praful de pușcă n-o clintește! Gheață! Despre morți n-are rost să mai discutăm. Zici că-i Terminator! De unde însăși construcția basmelor de Netflix care au ghidat abordarea problemei Putin… fiți atenți cum îi scutim noi în noapte pe intelectualii televizionistici de la strofocări a posteriori!

De fapt, poate de-aia nu îi oripilează și nu i-a oripilat niciodată, sub nicio formă, pe liderii cu nume și prenume ideea de fabrică de armament. Momentan am senzația că e la fel dacă mă scuip cu susținătorii universului dictaturii gloanțelor-corporație sau dacă mă iau la bătaie cu monitorul din fața mea pe motive sentimentale. Uite că la varianta mecatronică nu mă gândisem până acum!

Saaaaaaau, oare doamna e Terminator, dar unul lovit cumva în țeastă? Softul s-o fi dereglat de la căldură, de la energia emanată de cântătorul la pian cu penisul, de la perhidrolul ăla din freză de zici că-i Roxanne? Căci a cam luat-o eroarea pe dinainte. Opaaaaaa, aiureala să fi fost de fapt una dintre rațiunile decisive care l-au iritat pe Putin (susținătorii rakeților neonaziști, de exemplu), pricină implantată inevitabil în circuitul președintei unei instituții precum Comisia Europeană – doar că au dat rușii click mai repede. Să fi asistat cumva la un soi de gura păcătosului adevăr grăiește?

Oricum, peste 20 de ani, termenul setat de windowsul (?) UE, eu sper să privim în urmă și să spunem că au trecut măcar 19 ani de la casarea Ursulei & co. Ori chiar: au trecut 19 ani de când se află la pârnaie cei care au nenorocit atunci toată planetă.

Altfel, cetățenește, să le răspundem noi încă de pe acum, ca nu cumva să se prescrie faptele: ați făcut exact pe dos de ce trebuia să faceți! Totul!

Get on your knees and pray
That you wont see my face
I hope you made some peace with the secrets
Know I’ll make it even

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s