After Infinity – I Surrender to You vs. Myrath – Heroes vs. Takako Uehara – Glory

Era destul de evident că tipa din centrul atenției face tot și drege tot… Posibilele nelămuriri cu privire la unde dracului vrea să ajungă videoclipul ăsta After Infinity – juma GTA, juma SAO -, sunt anulate repede de versuri. Totuși, întâmplarea face ca starleta, imperturbabilă, la fel în ciuda oricăror alterări din mediul său înconjurător, să semene foarte tare cu un alt personaj care cândva îmi era foarte drag, azi extrem de antipatic – și nu doar pentru că vestimentația îi era cam la fel mereu (în sensul că arată pe ea la… fel, mereu: bafta naturală lol) sau că freza tip bob generalizată, ci și pentru că, până la final, fata nu privește câtuși de puțin în spate, fie și dacă la un moment dat apar anomalii reziduale, vorba vedetelor de la Travel Channel TV, în jurul ei. Brrrrrrrrr

Nu știu dacă Zsolt Szilagyi și Roi Partanen, fondatorii proiectului After Infinity, au dat la rândul lor peste vreo miștoacă cu apetențe (autentice) de diriguiri Întru Siguranță Națională ce în definitiv doar au compus bancuri pe seama aparatului ăla șmecher ce se tot împletește cu poșetuța piți din mâna fetei desenate (achiziție PNRR în realul nostru). Mă cam îndoiesc, că doar e proiect finlandez. Or ei au dat altora pe Vaisala, nu noi pe Mitică Baltă.

În orice caz, șmechera rămâne imperturbabilă, dă seama versurilor, doar că nu doar ea se mișcă, ci și toate celelalte personaje din spatele ei.

Deci, habar n-am cât e de personaj principal superba șmecheră din prim-plan și cât contează în egală măsură și ceilalți din curul ei. Pentru că ea, oricât ar fi fost de deosebită în sine, oricât și-ar schimba până și catch phrase-ul frezei bob, mai lăsându-și uneori o șuviță memorabilă să nu fie tunsă regulamentar – cică din lipsă de timp cauzată de îndatoririle Întru Siguranță Națională -, amintește de una singură mai degrabă de sunetul unei crăci rupte-n pădure fără ca ecoul să ajungă la urechile noastre.

Poziția ea nu și-o schimbă. Nici tupeul.

Ne privește mereu fix în ochi.

After she’d done what she came here to do
Saying no word out the window she flew
Before I could catch my breath she
Left without a single trace

Pe de altă parte, lumea din jurul ei mai are momente de tristețe, de dubiu, de speranță, chiar de urâțenie.

Ea însă rămâne perfectă. Doar că-i perfectă cam de una singură. Davide Pulito, realizatorul videoclipului, a avut grijă ca ceilalți să n-o privească niciodată direct. Nici femeile, unele chiar mai interesante şi decât ea, n-o bagă-n seamă. Efectul realizatorului ăsta de duzină e destul de… de duzină. Deoarece sugestia implicată e stridentă. Doar că realitatea la care tot facem referire pe aici de ceva vreme îndulcește ostentația artistică din cadrul animației cu pricina. Adică e suficient de palpabilă cât să ne facă acum să tastăm.

Totuși, într-o tehnică similară de producție, un alt videoclip a fost lansat în apropiere: Myrath – Heroes. De pe un album despre care noi am tastat încă din anul trecut. Atunci ziceam că în sfârșit Prince of Persia e rebeliune metaliferă credibilă, cei de la revista Angry Metal Guy s-au declarat deunăzi invincibili intim ascultând recenta creație a tunisienilor.

Prin urmare, e și-un dezgust în toată povestea. Analoaga noastră din videoclipul After Infinity menționat cerea prin toată natura ei, și nu doar fizică, să fie abordată foarte determinat din perspectiva Heroes.

Dar Articolul, Volumul, Paragraful, Instrucțiunea, Adunarea Comitetului, echipele-de-oameni-frumoși-în-jurul-cărora-se-formează-emulații nu oferă pe la noi cadrul vreunei Vivi de a vorbi și cu pirații lui Luffy. Prin lumea asta a noastră nu mai ești băgat în seamă dacă spui doar hai să vorbim în plm!. Trebuie neapărat să cu drăgești deschiderea întâlnirilor – iar la final, întotdeauna, să rogi confirmări, să aștepți răspunsuri la injonctiv.

Mergea şi Axel Rudi Pell – Cold as Ice, dar am înşirat destule vs.uri.

I’ll protect with force?

Lasă un comentariu