Celelalte Cuvinte – Așa e viața mea

Jur, nu e opera mea!

Vocativul liftier, peste care am dat azi-dimineață când mă duceam să ies dintre blocurile gri, conține însă ceva din hamletizarea ce mă tot bântuie de vreo 20 de ani încoace: e posibil ca abnegația „boierului”, repus în drepturi după 1990, de a ne exporta, pe mine și familia mea, dinspre Ana Ipătescu/Lascăr Catargiu către Berceni, să aibă legătură cu guma de mestecat pe care am pecetluit-o oglinzii liftului proaspăt fardat conform legii funciare 400 gândite de Viorel Hrebenciuc? Probabil că nu. Probabil că nici măcar nu era vorba despre legea aia… 😀 Iar tovarășii Paula Iacob și Lucian Bolcaș nu mă mai pot lămuri.

Dar altceva m-a captivat: emoticoanele de sub „limbiștilor”. Păi dacă nici asta nu-i punte dintre trecut și prezent…

De când am ajuns în sectorul 4, pozând astfel felurite drame mai mult sau mai puțin naționale, n-am prea întâlnit „wall art”, oamenii de pe aici, în general, păstrând și propovăduind ideologia fricii de Tătuc. Foștii IMGB-iști și progeniturile lor conviețuiesc cumsecade, plantează flori împreună, își cară bagajele, își cară lăuzele în cazul absenteismului taților, se anunță unul pe altul dacă RADET sau Apa Nova intenționează să se bage în seamă, nu dau manele la maximum, nu urlă când dă Steaua gol, poartă măști cât timp există spectrul amenzilor… Prin urmare, totul fiind o tihnă suprealistă, căci omenia lor se bazează mai degrabă pe acarofobii-bolșevice decât pe calcule utilitariste sau creștine, inscripția menționată, în totalitatea ei, pare Guliver în țara piticilor.

Poate fără să vrea, ăla sau aia care tocmai a scris cu carioca pe această clădire construită chiar în 1978, poate întâmplător simbolic (motivul liftului, haha), a reușit să comprime întreaga antropogeografie decupată în aparență, dar foarte apropiate în miezul duplicității.

Consecința imediat personală e: totuși prefer mahalaua cu oazele ei de cromatopsii în locul rițului tismănenilor primăvăratici alături de care am copilărit. Da-mi-ar limbi toți contrafăcuții gloriei geometrice!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s