Beyond the Black – Dear Death

Depinde de fiecare dintre noi, de fiecare cetăţean cât de responsabili suntem, pentru că virusul acesta nu se odihneşte şi nici nu se relaxează din 15 mai – Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

După 15 mai, putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar este clar nu este bine să exagerăm – Președintele României, Klaus Iohannis

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Deschiderea frizeriilor, a cabinetelor stomatologice, și acestea sunt activități care vor permite revenirea la normalitate, din punct de vedere economic – Premierul României, Ludovic Orban

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

România încă înregistrează zilnic 300-400 de cazuri noi. Și asta în condițiile în care testarea serioasă a rămas un vis pe hârtie.

Să nu ne panicăm! Deznodamântul luptei dintre viață și moarte va depinde doar de cetățenii români, adică fix de nația care ocupă ultimul loc în UE la consumul de săpun.

În principiu, să nu se… exagereze!

Oamenii ăștia, liderii noștri, chiar nu știu pe ce lume trăiesc? Chiar cred că românismul conține atomi latenți de obârșie coreeană, japoneză ori scandinavă? Sau îndulcirea cretinilor – care votează și care nu mai pot cu Glovo, Food Panda, Uber Eats, cu sutele de supermarketuri ce le livrează tot la rât (cât mi-ar plăcea ca toți nemaipoțiiacasă de acum, afectații de dorul gurilor puticioase, să trăiască măcar o zi din timpul Războaielor Mondiale; să le dea Churchill, indiferent de statul social, un bol de terci pe săptămână) sau cu nenumăratele derogări stradale – e mai importantă decât sănătatea? Sau, oh… economia, slăbită dinadins atâția zeci de ani, sub nicio formă nu mai permite protejarea vieții tuturor încă niște câteva săptămâni, deci, tipic neoliberalismului, „scapă cine poate”? În principiu, măcar să confirme sincer, dacă tot nu-i sună nimeni pe Popoviciu și compania, că legea fundamentală va fi Puiul lui Brătescu-Voinești.

Repetăm pentru fixare: România încă înregistrează zilnic 300-400 de cazuri noi.

Cristian Tudor Popescu, în nota analiștilor politici și formatorilor de opinie autohtoni, a scăldat-o: „Trecem acum din planul secund în care ne-am aflat câtă vreme principala noastră treabă a fost ‘stați acasă’; după 15 mai trebuie să ne considerăm cu toții în linia întâi. Nu mai sunt doar medicii, jandarmii. Pentru că va fi mai ușor de încălcat regulile impuse și consecințele vor fi uciderea de oameni. Dacă vom reuși să conștientizăm, dacă această relaxare va merge, atunci vor putea fi și alte măsuri. Dacă nu, nu este exclus să vedem o înrăutățire și atunci să vedem la ce recurge guvernul”.

Poate să plouă, poate să nu plouă.

„Dacă vom reuși să conștientizăm”!

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Eu, un biet cetățean român, aștept potopul. Deoarece, pe românește, n-ai cu cine. Zadarnic o persoană din zece va continua să fie lucidă dacă ceilalți nouă mioritici vor uita (iar) de zicala „așa nu (mai) merge”; istoria nu-mi promite contrariul senin. Sper că mai există pâine binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă și vin pe care, tunși, pensați, epilați sau ojați, s-o înghițim alături de vreo sacră lumânare iertată de carbonizarea deplină.

P.S.

Erorile de gramatică și ortografie din citate aparțin publicațiilor antena3.ro și digi24.ro (jur pe ce am mai sfânt, nu-s din Times New Roman). Cât despre incapacitatea politicienilor de a formula o frază cât de cât cosmetică, adresați-vă fanilor ștampilei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s