Fool’s Ghost – Shut Away

Continui să cred că a fi cadru medical implică respectarea necondiționată a datoriilor (asumate!!!) specifice. Dar halucinantul anunț pe care l-a făcut Marcel Vela în urmă cu câteva ore mi-a lovit convingerea, cu atât mai mult cu cât se înscrie în lungul șir al Stării de Urgență-doar-din-pix (vânzoleala și fârțoteala s-au estompat anodin). Ascultând prezentarea acordului MAI-Patriarhie, un text desprins din paradigmele militaro-religioase ale Evului Mediu, m-am gândit cum aș fi reacționat dacă aș fi fost doctor, asistent, infirmier, brancardier etc. în România de azi. Și, sincer să fiu, n-am putut găsi alt răspuns decât „demisia”: să-i trateze Vela, Daniel… Pafnutie, Ignatie, Nectarie… și cum îi mai cheamă pe nebărbieriții ăia înconjurați de pietre și metale prețioase… noi n-avem nici mănuși! Să înfulece niște „pâine binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă și vin” când se vor îmbolnăvi… băga-le-aș Paștile-n cur! Iar când lumina vitală, reală, aproape se va stinge, când ei sau cei dragi lor vor fi mâncați de maladie, să se mai închine pentru o ultima dată la „sfântul vot”, unica logică din spatele neghiobiei 12310 & 4110.

De la oi nu se pot emite pretenții. Că de-aia sunt oi. Din partea mea, toți fariseii sau imbecilii care n-au înțeles absolut nimic din etica lui Iisus Hristos – maniacii disperați să-și etaleze public vanitatea, burdușindu-se lacom – pot crăpa în cele mai cumplite chinuri (bineînțeles, într-o parohie; la o adică, ăstia n-ar trebui lăsați să ocupe un pat de spital). Nu mă interesează. Ce mă interesează e că bătăia lor pe o bucată de pâine udă și pe un foculeț (de altfel, ambele foarte, foarte pământene) îi poate afecta grav și pe cei care își respectă priatnicul – aici ar fi trebuit să intervină pastorii. Că de-aia sunt pastori. Dar, după cum ne-au zis Vela și Daniel, mituirea retardaților (predispuși prin excelență la a vota cu abnegație partidele-caricatură din toată politica autohtonă) și cutumele bisericoase, în prezent potențial criminale dată fiind situația medicală, transcend Iubirea Aproapelui.

Deci, dacă mai avea cineva dubii, în esență, România nu e nici stat creștin, nici „stat de drept, democratic și social în care drepturile (…) reprezintă valori supreme”, ci e doar un tărâm al superstițiilor, al aluatului, al drojdiei, al chibriturilor, o struțocămilă unde nu se respectă drepturi fundamentale precum dreptul la sănătate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s