Mostly Autumn – White Rainbow

Un alt nou album britanic ce probează diletantismul cronicarilor „întotdeauna la obiect, tăioși, fără ocolișuri” români care deplângeau (automat, și suspinau, căci așa îi stă bine obtuzului-judecător absolut convins că scara valorilor sale e singura vedere legitimă) starea actuală a muzicii Angliei. Dar am mai notat suficiența și aroganța publicate în Gazeta Sporturilor după festivalul Artmania 2019. Această superbă creație Mostly Autumn merită un ton lipsit de bobârnace.

„Superbă”! Despicarea firului în patru e cel mult secundară (polisindeton gen Enya & Maggie Reilly + Jethro Tull & Pink Floyd & Genesis)… ca atunci când vezi pe stradă o femeie frumoasă sau când te impresionează un peisaj natural. La prima vedere, nu interesează dacă în corpul lui Charlize Theron se află și mintea Iuliei Hașdeu ori spiritul Catherinei Shelly, nici analizele topografice. Mihai Plămădeală spunea într-o recenzie făcută pe marginea unui mai vechi disc Mostly Autumn: „O muzică organică, născută din emoție, cu capacitatea de a emoționa și care demonstrează că angajarea puterii de reflecţie în actul de receptare nu dăunează în mod automat ideii de comercial”.

Nu știu cum suna formația din North Yorkshire până la White Rainbow (al 13-lea disc de studio!!!), însă prezentul m-a făcut să vreau s-o descopăr complinitor.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s