M.S. – Dreptul de a Candida

Într-o romgleză specifică activiștilor Facebook, un domn acoperit cu o scufie gatofilă s-a hotărât să țipe la mine direct de pe paiațarlâcul turnat, firesc, în localitatea Cumpărătura, Suceava. Sub sloganul „#BeSilentwithFleanca”, afaceristul Ștefan Mandachi mă arde pe rug, nerespectându-mi opțiunea de a refuza nesimțirea, lașitatea, absurditatea și incultura tuturor celor care au candidat la ultimele alegeri.

Având în vedere că Ștefan Mandachi confundă ignoranța cu refuzul de a fi complice la nesimțire, lașitate, absurditate și incultură, țin morțiș să-i explic, scurt, „democratic” (se spune că metoda gurilor închise coercitiv trimite către lumi antitetice valorilor TFL;    #BeLoudwithFleanca, Rațiu gen), în măsura în care calitatea mea de cetățean al acestei țări mai contează pentru lumea hashtag, motivele-mi neștampilării cuiva. Și am să mă limitez la formele fără fond din turul al doilea:

1. Klaus Iohannis

La fel ca-n cazul precedentelor alegeri prezidențiale, șeful lui Ludovic Orban (poate au uitat turnătorii de mini-autostrăzi: actualul prim-ministru, figură ce se afișează strident alături de Iohannis încă din 2014 – ciiiiiiiiineeeeeee eeeeeeesteeeeeee generalul pentru care merită să ne sacrificăm… – a fost și ministrul transporturilor între 5 aprilie 2007 – 22 decembrie 2008) fuge de confruntări. Sigur, frica sa poate fi deghizată în păstrarea unui anumit nivel moral (presupunând că Antena 3 sau Viorica Dăncilă au făcut nefăcutele de care sunt acuzați în originalele mobilizări politicarde), dar nu pot să nu mă gândesc că președintele României este și „comandantul forțelor armate și îndeplinește funcția de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării”. Păi dacă ăstuia îi e frică de Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Ana Maria Roman sau parașutata Dăncilă, atunci ce ar face dacă la granițe ar bate tancurile lui Putin?

2. Viorica Dăncilă

Da, parașutată. Femeia nu are absolut nicio calificare pentru funcțiile pe care le-a ocupat, le ocupă sau pe care voia să le ocupe. Aproape zero pregătire, zero vocabular, zero credibilitate.

Și cum nu-i pe buletinul de vot căsuța anulez/nu mă exprim/lua-i-ar Dracu’ sau altceva de felul ăsta, am ales (împăcat, deloc fericit) statul acasă. Sper ca absenteismul să transmită un semnal de alarmă. Și sper ca justificările mele de „părerolog” să mai liniștească din pornirile samavolnice ale afaceristului Ștefan Mandachi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s