Voices of Silence – Thunderground

În timpul partidei de fotbal dintre România și Malta s-a auzit la un moment dat o furtună orfeonală al cărei mesaj nu mi-a fost clar până la apelul inteligibil (pe transmisiunea TV) făcut de crainicul stadionului. Dar, deși pus în gardă datorită intervenției acustice oficiale, tot nu știam exact despre ce tâmpenie xenofobă poate fi vorba la un meci cu… Malta. Recunosc, pentru câteva secunde mi-am imaginat că naționaliștii de corner, negruții veșnic îmbrăcați identic (ori suntem turmă patriotică, ori nu mai suntem), au mai aflat câte ceva din grozăviile istoriei și s-au hotărât să muiască Ioaniții, Ospitalierii sau Templierii; la urma urmei, iredentiștii de lângă dătătorii cu piciorul în minge oricum au mintea prinsă în Evul Mediu. Însă, nu, scandările n-aveau nici măcar atâtă fărâmă rațională, ci vizau… Ungaria. Toată Ungaria! Potrivit cronicilor presei sportive scrise, ultrașii (pentru cunoscători: ce departe sunt impacientații din peluzele noastre de un Fabrizio Piscitelli!) români urlau: „Ungaria ne suge pula”. Căci, nu-i așa, sexul oral e necesarmente o agresiune umilitoare… Inutil să le explicăm posibila implicare a dragostei chiar și-n relații intime de acest tip. Băieții ăia oricum nu par să fi fost iubiți vreodată.

Voices of Silence este o trupă formată din români de origine maghiară care a compus două albume și două EP-uri mișcătoare de prog. cu aspecte symphony (sau „poetry metal” cum mai apare pe site-urile de specialitate). Bernadette Szocs, româncă de origine maghiară, tocmai a lovit mingea mult mai bine decât au făcut-o Ianis Hagi, Răzvan Marin sau Vlad Chiricheș împotriva semi-profesioniștilor maltezi, devenind campioană europeană la tenis de masă (proba pe țări!). Și alții care n-au de ce plăti carnal pentru barbaria hortiștilor…

Camarazii (presupun că ăla e grupul clovnilor diacronici în discuție) amintesc de alt sofism venit din rândurile zavergiilor mioritici: cum i-a bucurat pe unii moartea Irinei Airinei doar pentru că femeia lucra în Jandarmerie.

Maybe the noise will end someday…
Laughing and screaming without a meaning,
Maybe the wolves will run, run away!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s