The Emerald Dawn – Nocturne

Acest album poate fi receptat doar în orele de răsărit sau apus. Pare un clișeu, dar britanicii de la Emerald Dawn chiar compun după chipul și asemănarea poreclei.

Accentul este pus pe tranziție. Fericirea și tristețea (simplamente) sunt adminiculi. Nocturne: actul de prăbușire dinaintea luminii și acțiunea de revenire a întunericului. Momente dintr-o zi solară pe care le putem asocia alternanței „cu bune, cu rele”. Graficul majorității.

De fapt, miza (enunțată instrumental cam 99% din timp) constă în cinstirea șansei experimentării. Iar ultima compoziție, denumită The Child Within, îmi întărește convingerea că epistola muzicală măreția-lui-Este-oricum-este protestează împotrivă mortalității infantile.


Într-unul dintre recentele sale articole muzicale publicate pe Unitatea Militară gsp.ro, Cristian Geambașu, jurnalistul „box-to-box (…) recuperat de Ovidiu Ionițoaia” (am senzația că de aici i se trage apetența pentru arguții de clasa 0 pregătitoare și veridcte date după cercetări superficiale), spune la final: „În rest, aș mai avea încă o remarcă. Francezii de la Alcest merită o atenție în plus. Mai ales că sunt francezi și au viață grea la ei acasă cu muzica asta. Les connaisseurs știu de ce.Prin antiteză, englezii de la Architects, băieții aceia cu f…k în gură la două cuvinte, aș zice că merită o atenție în minus. Și ne arată cât a decăzut, nu doar muzical, acel loc unde s-au născut Pink Floyd, Yes, Genesis, Jethro Tull, Emerson, Lake & Palmer, Renaissance”.

The Emerald Dawn este o formație din St Ives, Cornwall. Și tocmai a realizat un album care are orice altceva, numai atribute decadente nu.

Disponibil spre audiție aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s