Supercell – Utakata Hanabi

Utakata hanabi = artificii efemere

Ieri, un dement a omorât cel puțin 30 de persoane într-un studio de animație din Kyoto, rănind grav alte zeci. Le-a dat foc. Sună cunoscut?

Nu, nu cred că în Colectiv a fost vorba de crimă premeditată. Dar există câteva similitudini care expun debilitatea (universală) siguranței.

În cazul Prăjelii din fosta fabrică Pionierul putem, pe bună dreptate, blama (și) eșecul autorităților.

În cazul tragediei recente din Japonia avem de-a face cam cu același lucru. Piromanul fusese la bulău vreo trei ani și jumătate; nu-și pierduse brusc mintea. Evident, întreaga lui evaluare s-a făcut prost.

Mai mult, pe adresa Kyoto Animation soseau des amenințări cu moartea (prin poșta locală). Deși avertizați, străjerii n-au evitat masacrul.

Ignoranță? Incompetență? … Corupție?Dimineața te duci s-o desenezi pe Yui Hirasawa ca să-ți plătești întreținerea, seara ești bun doar de viermi. Intelectualii să tragă concluziile.


De câteva săptămâni mă chinui să postez piesa asta. Dar nu știam de unde s-o apuc. Oscilam între insistarea pe caracterul ei de baladă în relație cu videoclipul… suprarealist, conexiunea titulaturii cu platforma Windows și antiteza dintre acest Supercell-inventator-de-sunete și supercell-ul-inventator-de-jocuri-video-pay-to-win/angajator-de-propagandiști-Youtube. Acum, în lumina evenimentelor menționate, denumirea melodiei e pretext suficient…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s