Devin Townsend – Empath

Două dintre cele mai frecvente negândite spuse care apar pe internetul muzical sunt: „aș fi vrut să mă nasc/trăiesc în țara x pentru că (y sonoritate) e de acolo” și „aș fi vrut să trăiesc în era x pentru că atunci se facea muzică bună”.

Prima enormitate are scuza că e bolborosită din pasiune. Deși fanatică și exagerată, căci traiul într-un anumit spațiu geografic nu e niciodată la fel de minunat precum starea indusă de artistul cu pricina, o iert din motive de dragoste (neînțeleasă).

A doua, însă, prezintă ignoranță crasă.

Pe de-o parte, tâmpenii apăreau și în vremurile lui B.B. King ori Chuck Berry, anii de glorie Pink Floyd ori Van der Graaf Generator sau în apropierea expansiunii NWOBHM. Că cei amintiți au trecut testul timpului este cu totul altă discuție.

Pe de alta, internetul permite lejer ieșirea din bule. Și în prezent răsar producții excelente. Ele trebuie doar căutate.

De exemplu, canadianul Devin Townsend a lansat în acest mileniu peste 20 de albume care se pot lua la trântă cu orice realizare considerată „mare”. Ultimul dintre ele: Empath, disc (imprimat în primăvara anului curent) unde sintetizatoarele și calculatoarele oferă alături de bogăția prog. o dimensiune foarte inteligentă a modernului, perspectivă pe care, din păcate, prea mulți nu au disponibilitatea s-o ia în calcul atunci când emit judecăți nostalgice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s