Magica – În Puterea Ta

Dacă ar fi să mă joc de-a pretențiosul, aș zice că Luna artistică are relevanță doar în romantismul eminescian sau în melodramele lui Arnold Schoenberg, iar rock-ul simfonic se cântă interesant doar pe la alții. Dar cum nu sunt deloc vreun erudit, În Puterea Ta, noul single lansat de trupa constănțeană Magica, îmi place foarte mult. Piesa, deși minimalistă, chiar simplistă, animează dragostea pe care viața Pământului o are pentru unicul său satelit natural (și datorită mareelor am apărut noi). Versurile transpun vigoarea imensei faceri în fiecare individ. De-aia mi se pare minunată, dincolo de stagnarea la nivel instrumental (am așteptat o anumită evoluție, având în vedere pauza de 7 ani luată între ultimul disc și recentul material).

Da, Magica rămâne un epigon Edenbridge, Nightwish, Lacuna Coil etc. etc. Ana se încăpățânează să diversifice cu pipeta struțocămila ascuțită Jose Carreras-Dida Drăgan (poate mult mai mult), solo-ul de chitară trece pe lângă urechi, bass-ul si tobele puteau la fel de bine fi imprimate pe un cyber progrămel. Plus eternul nostru blestem: pecetea Electrecord. În schimb, simbolistica transcende liniile de influență, preluările patriotice (sună tare a la Thunderstorm) ori sărăciile de studiouri.

E poate obsesia mea selenară… câtă labă mi-am dat după Sailor Moon…

Sau poate terifianta scenă în care Obito își vede/ne vede viitorul (proiectul apocaliptic „Luna pe Mine”) prin ochii sângelui ce țâșnea din iubita lui ucisă. În contextul blog-ului, poate și mântuirea narutoasă… Gott ist tot, nu și eu!

Ai așteptat, și ai blestemat, timpul ticălos

Nu ai aflat vreo rugă de folos

Ai vrea să scapi de ceru-ntunecos

Poate într-o zi, când ea va vrea, Luna va lumina în sufletul tău și vei afla: Puterea Ta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s