Vision Divine – Angel of Revenge

Aproape îl… divinizez pe Mike Terrana. Nu doar pentru că americanul este un baterist formidabil (tehnică incredibilă; Animalul newyorkez e în stare să treacă de la black/death la prog/jazz într-o fracțiune de secundă), chestie pe care am remarcat-o de-a lungul timpului, atât prin metoda comparației, cât și prin simpla lui observare, ci și pentru că a fost unul dintre primii mari muzicieni pe care am avut șansa să-i analizez în detaliu (cel dintâi PC l-am primit în 2002, anul când Terrana lansa, împreună cu grupul lui Axel Rudi Pell, minunatul concert video Knight Treasures; mulțumită lui Lenți Chiriac, care atunci difuza des la Studio Rock momente din acest show, dar și faimoaselor cartele dial-up, am făcut eforturi supraomenești să-l downloadez – cam trei săptămâni a durat patima DC++ – în toată splendoarea, fiind întâia producție din viața mea achiziționată astfel).

Sfârșitul lui 2018 l-a găsit pe Terrana (în vârstă de 58 de ani!) în formă maximă. Ubicuu ca întotdeauna, toboșarul a luat parte, printre numeroasele activități avute ca membru activ în toate colțurile Europei, (și) la noul single Vision Divine, trupa italianului Olaf Thorsen, chitarist cunoscut mai ales datorită titulaturii Labyrinth, probabil primul mare export rock/metal toscan.

Piesa în cauză, denumită Angel of Revenge, este comme ci, comme ça. Parcă am mai auzit de o mie de ori acest tip de simfonic power progressive (prefer să nu comentez aberațiile postacilor earMUSIC de pe Youtube: ”Best power metal song in the last 10 years”). Dar calitatea ei la nivel compozițional nu prea mă interesează acum, ci abnegația crestei cărunte din spatele tobelor. De asemenea, subliniez legitimitatea pe care o dă Terrana, cu prezența, lui Ivan Giannini (tip foarte capabil, spre dezamăgirea mea rămas în semi-anonimat de-a lungul carierei sale), vocalistul cooptat în VD cu ocazia proaspetei melodii; sunt sugestive în acest sens câteva scene din debutul videoclipului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s