Aldious

Sau din categoria ”sănătatea e mai bună decât toate”.

Pentru cine nu știe, și bănuiesc că sunt puțini informați pe aici (nu de alta, dar a mai trecut un an și Rock FM continuă să difuzeze la infinit aceeași casetă; posturi TV de Muzică n-avem), Aldious este o formație japoneză de metal melodic alcătuită doar din femei. Înființată în 2008, a lansat până acum șase albume de studio, trei EP-uri și patru DVD-uri; catchy, dar și temeinică, ușor ciudată, modernistă, cu ieșiri din mecanica genului, face parte din primele excentricități nipone muzicalo-feminine care nu s-au limitat doar la a afișa o imagine… hai să-i spunem nonconformistă (colorit, rochii de bal, pigtails), ci au pus preț și pe calitate. Iar asta se remarcă mai ales în concerte, acolo unde fetele au oferit mereu show-uri pe cinste.

Din nefericire, viitorul Aldious a devenit iar incert. Dacă în urmă cu șase ani grupul era forțat să-și regândească abordarea sonoră din cauza problemelor medicale ce-au determinat-o pe Remi (membră fondatoare și vocalista de atunci) să întrerupă cariera profesionistă, la finele anului trecut, Re:NO (nume de scenă), solista din perioada secundară, a anunțat că disfuncția pe care o are la Trompa lui Eustachio nu-i mai permite activitatea muzicală. Vestea recentă n-ar fi sfârșitul lumii; probabil se va găsi și de data asta o înlocuitoare. Dar, ținând cont că Re:NO a contribuit prin maniera ei vocală, atipică stilului Aldious, la evidențierea trupei, nu sunt foarte optimist…

Sunt zile când, oricât de supărat – bolnav cu… ventrala tegmentală – aș fi, zâmbetul, entuziasmul și abilitățile lor de pe scenă fac totul mult mai tolerabil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s