Status Quo – Whatever You Want

Habar n-am cui îi aparține textul pueril ce anunță concertul pe care Status Quo îl va susține anul viitor la București, însă nici nu contează exactitatea nominală. Dacă e publicat așa pe pagina Metalhead.ro, loc unde pompos suntem informați că avem de-a face cu ”Un eveniment METALHEAD powered by ROCK FM”, mă voi referi la el ca atare:

”Status Quo revin la Bucuresti pe 26 august la Arenele Romane! Biletele se pun in vanzare pe 6 decembrie iar primele 500 de bilete au pret special! (…) Au primit in 1991 Birt Award pentru Contributia Remarcabila Adusa Industriei Muzicale Din formatia care a pornit la drum in 1962, Francis Rossi este in continuare chitaristul si solistul trupei, artistul avand doar 13 ani cand a pus bazele trupei alaturi de care si-a petrecut practic toata viata. Nucleul trupei este neschibat din anii ’80, recent vanind alaturi de formatie Richie Malone la chitara ritm si Leon Cave la tobe.”

Având în vedere că fragmentul face parte dintr-o poveste cu caracter oficial, nu știu dacă putem accepta chiar atât de ușor erorile ”neschibat” și ”vanind”, lipsa diacriticelor sau a semnelor de punctuație. Cred că presa noastră (presupunând că există așa ceva pe aici; „care?”, vorba lui Puiu Călinescu), chiar și rock, ar trebui să fie mai responsabilă. În fine…

Ce mă deranjează cu adevărat este minciuna. Sau, ca să nu spună idioții că exagerez, lipsa de informare/scrieri în bătaie de joc (la adresa trupei, publicului, gazăteriei):

”Nucleu este neschi… bat din anii ’80, recent v… a… nind alaturi de formatie Richie Malone la chitara ritm”

Chitaristul Rick Parfitt (deloc menționat în știre!), muzician care se alătura grupului (în 1967!) cu puțin timp înainte ca trupa să-și definitiveze însăși titulatura celebră (!), a însemnat enorm pentru SQ, fiind unul dintre principalii compozitori (!!). Ei bine, tipul a murit acum doi ani (că de-aia a ”vanit” Richie Malone…). În consecință, n-are cum să mai fie prezent la ”Un eveniment METALHEAD powered by ROCK FM”, ca parte din esența neclintităAsta dacă nu cumva a descoperit Emil Ionescu (a.k.a. „bag-2000-în-Colectiv”) resurecția.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s