Edguy – King of Fools

Mai devreme, mulțumită canalului Digi Sport 1, m-am uitat la partida de fotbal FCSB – CFR Cluj (scor final 0-2).

După meci, în studioul aceluiași post de televiziune, patru indivizi își dădeau cu părerea despre disputa amintită: Vali Moraru, Ilie Dumitrescu, Radu Paraschivescu și Decebal Rădulescu.

La un moment dat, prin telefon, intervine George Becali care anunță surescitat îndepărtarea lui Nicolae Dică de pe banca tehnică. Și adaugă trei nume ce i-ar putea lua locul: Laurențiu Reghecampf, Mihai Teja sau Dan Alexa.

Decebal Rădulescu acționează (conform ”fișei” postului?) și întreabă dacă nu cumva Ana Maria Prodan se află în spatele uneia dintre propuneri.

Becali, bun creștin cum îl cunoaștem, răspunde: ”Păi Ana e femeie! Cum să-mi propună ceva o femeie?”

Reacțiile oamenilor din studio?

Tăcere din partea lui Moraru.

Tăcere din partea lui Dumitrescu.

Tăcere din partea lui Paraschivescu.

Rădulescu: ”Am înțeles, domnule Becali!”

Liniștea primilor doi nu indignează foarte tare. Să zicem că Moraru a încercat (nereușit) să joace rolul coordonatorului ce permite oricui dreptul la liberă exprimare, iar Dumitrescu e un băiat care a dat toată viața cu piciorul în minge.

În schimb, Paraschivescu, acest Caragiale modern wannabe, și Rădulescu, unul dintre moraliștii de serviciu ai GSP-ului, cred că aveau datoria, fie doar și în postura lor de autodeclarați luptători împotriva proastelor moravuri, să-i atragă atenția fostului pușcăriaș care azi dă de pământ cu ideea de femeie, mâine linge icoanele ce o înfățisează pe… Fecioara Maria.

Mai mult, dacă Paraschivescu și Rădulescu tot scriu cărți/articole unde critică, printre altele, și apucăturile retrograde ale concetățenilor, măcar să dea din coada eticii/logicii/bunului simț și atunci când e mai mare nevoie. Acalmia (premiul I la categoria Nesimțire!) în fața unor asemenea imbecilități medievale emise public la oră de maximă vizibilitate, cu oportunitate directă de (#?)rezistență, e periculoasă. Poate chiar mai periculoasă decât anacronismul becaloid.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s