Unlucky Morpheus – Change of Generation

În singura cronică citită (recunosc, nu am săpat foarte tare), pe Reddit, cineva cataloga Change of Generation drept: ”the best power metal release of 2018 thus far”. S-ar putea…

Exotica Fuki. O mai ascultasem acum vreo 3 ani, când făcea parte din trupa Dragon Guardian, și admit că nu îmi lăsase o impresie deloc bună. Acum am redescoperit-o rafinată, excelentă pentru genul neoclassical metal (fapt interesant în sine având în vedere că e fată), între timp îmbunătățindu-și enorm vocea. Cântă jos și foarte sus în același timp, execuție ce evită luatul pe arătură (vezi cazul Andre Matos). Nu sunt specialist în domeniu, așa că nu pot defini precis ambivalența în cauză, dar ”echilibrul” ei prezent (semn al unor repetiții serioase), posibil poate și datorită timbrului (nativitate), mă încântă. Ca să glumesc puțin apropo de specificități vocale și evoluții fezabile, solista Unlucky Morpheus, a cărei înfățișare (vestimentație, limbaj corporal) nu prea anunță elanul metalizat pe care-l manevrează, mă face să mi le imaginez pe Mirabela Dauer și Dida Drăgan într-o lume ideală. 

Piesele sunt în general retrapate (din diverse perioade ale formației), astfel că poate apărea o ușoară senzație de scădere a uniformații sau, pentru familiarizații cu Unlucky Morpheus, o dorință de mai mult nou. Însă amplasarea (cronologia) compozițiilor, și, mai ales, perfecționarea lor, la care se adaugă diversitatea (atât de absentă la majoritatea trupelor de gen), albumul propunând și inspirate momente death metal, pop (j-pop ar zice unii) sau balade, trimit spre o audiție atractivă.

Pofta cu care se cântă. Realitatea nasoală e că ascult din ce în ce mai rar discuri (apropiate de metalul melodic și nu numai) făcute din pasiune, iar atunci când dau și peste altceva decât sunete sterile, tind să ignor rateurile sau minusurile, bineînțeles identificabile și aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s