Leaves’ Eyes – Melusine

Cred că doar marii admiratori Leaves’ Eyes își mai amintesc de acest EP (lansat în 2011). Nu mă număr printre fanii trupei, deși prietenia norvegiano-germană îmi e dragă, însă materialul, departe de a fi nemaipomenit din punct de vedere sonor (totuși plăcut), propune o copertă realmente memorabilă unde putem vedea cum ar trebui să se prezinte un perfect profil de femeie. Imaginea e de trimis în spațiu cu mesajul ”așa arată muierile noastre”. Grafica devine și mai interesantă (ce-i drept, a contribuit din plin machiajul profesionistei Nicole Livaja) dacă ținem cont de faptul că formația în cauză apelase cu obstinație până atunci la fizicul solistei Liv Kristine, blonda-frontwoman care, fără a fi vreo mare frumusețe, și-a dezvoltat strident, galben, la începuturile proiectului nu neapărat o vulgaritate mainstream, dar în orice caz o lascivitate aparte, exploatată (zică-se) pentru întărirea aspectelor muzicale gotice (sinestezie sexoasă).

Melusine este un personaj din folclorul european (celtic, scoțian, francez, grec, german). Sursele provenienței sale nu sunt foarte limpezi, probabil de-aia și diversele forme (și teritorii) în care apare de-a lungul timpului: zână, șerpăloaică, diavoliță, ca motiv literar al dragostei etc. Leaves Eyes’ utilizează aura sa de sirenă, aceea fiind și varianta faimoasă, în continuarea realizării precedente (albumul Meredead – imprimat în același an, cu o lună înainte), pe post de finisare (îmi place să cred) a brunetei-azurie reproduse din față, tablou originar cam prea de jocuri video fantasy.

EP-ul mai conține patru episoade pe lângă domnițăTo France, cover după melodia semnată Mike Oldfield (cu Maggie Reilly la voce), compoziție pentru care Leaves Eyes’ a decis să facă un videoclip oficial în versiune proprie, o formă ușor diferită Tell-Tale Eyes, remasterizarea piesei The Battle of Maldon și modificarea acustică Legend Land.

Morală românească: farmecul unei tovarășe nu depinde obligatoriu de vânătoarea Deschiloțării.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s