Powerwolf – Venom of Venus

Dacă tot am scris recent despre formația Powerwolf și despre Păcate, am zis să fac un efort și să ascult integral ultimul album al germanilor (Sacrament of Sin, lansat pe 20 iulie). Prea multe lucruri mișcătoare nu sunt; în mare se oferă alt plagiat Sabaton. Exceptând piesa Venom of Venus care, fără a face rabat de la Joakim Broden & compania, îmi place teribil, deși e idiot de catchy, imbecil de catchy, cretin de catchy. De la Babymetal – Megitsune n-am mai ascultat ceva așa tâmpit de încântător.

Nu doar nătânga beatitudine și proaspăta subliniere a legăturii grupului Powerwolf cu Epica (Sacred & Wild) m-au trimis acum către tastatură, ci și însăși denumirea melodiei Venom of Venus. Pentru că în trecutul apropiat le-am invocat des și pe câteva dintre Sailor Senshi: Marte, Neptun, Saturn. Mai rămăseseră Pluto, Uranus, Jupiter, Mercur și… Venus. Eris, Ceres… 😀 deci, să mai tai din ele, dă-le dracu! #MuieAstrologi #SăMergemPesteUrania

De ce recurența gardienelor din Sailor Moon? Probabil încep să resimt crizele bărbatului de vârstă mijlocie. Deja! Nu știu exact pricinile, dar mi-e din ce în ce mai dor de copilărie. De naivitate, de inocență, de lipsa grijilor, de lipsa oboselii cronice și de jocurile din preajma blocului (vizavi de Poliția Sectorului 1; #MuiePavelAbraham) care nu se rezumau la șotron, baba oarba, leapșa sau stupidele pistoale cu bile, ci aveau și un element serafico-rebelo-melodramatic criptat împreuna cu una dintre vecinele de-o seamă cu mine, fată alături de care proiectam, în sustragerile conspirative din scenariul de-a v-ați ascunselea (FAȚEA!), peripețiile duduiei Usagi (Sailor Moon) și ale cetățeanului Mamoru (Mascatul în Frac). Îmi amintesc că la un moment dat povestea ne prinsese atât de tare încât, cu toate că se făcuse 11 noaptea, ea, într-un exces de zel războinico-pasional, a spart geamul de la intrarea în clădirea unde locuiam amândoi. Repet: ea a spart geamul!

Tipa azi e căsătorită și are copil (copii?), iar eu bat câmpii pe internet. Mă consolez cu gândul că până și vacile se înmulțesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s