Epica – Sacred & Wild (Powerwolf cover)

Încep să cred că Epica mai bine s-ar concentra doar pe coveruri. După momentul de genialitate numit Attack on Titan, trupa olandeză m-a suprins din nou foarte plăcut, mai ales că reconstrucția Sacred & Wild se bazează pe Powerwolf, o titulatură care în principiu vizează (sper să nu lezez pe cineva) auditoriul rock aflat la pubertate. Cu alte cuvinte, Epica a reușit, în felul caracteristic (symphonic metal), să îmbrace în elitism o compoziție deloc rea, dar destul de banală.

Deși nu e la nivelul coverurilor făcute după Linked Horizon (nici nu avea cum să fie: limitele materialului original), dimensiunii batave Sacred & Wild nu i se pot aduce prea multe reproșuri. Poate doar felului în care s-a redirecționat robustețea refrenului către părțile corale. Spre deosebire de varianta ”jumping jack” Powerwolf (hop-țopul specific nemților), vocalista Simone Simons interpretează puțin diferit leitmotivul: mai poetic, mai clasic, mai visător, mai sexy. Și asta nu pentru că… e femeie. Știm de aproape două decenii că, atunci când vrea, poate emana multă gravitate. Nu știu dacă acest stil de a cânta versurile ”We are the demons of light/ The holy word you can’t fight/ We bring the nightside/ Sacred and wild!” e tocmai potrivit în context; numai chorus X3 redă frontalier capriciul meu. Dar, până la urmă, o copie la dungă probabil n-ar fi întrunit condițiile succesului eterogen.

Transportarea Sacred & Wild are ceva din stilul lui Revo. Sună și nu sună a Epica. În cazul Titanilor era firesc. Foarte interesant! Să-și fi găsit grupul din Limburg o nouă direcție? Viitorul album ne va da răspunsurile.

P.S.: Celest de epică bucata 3:44 – 3:51. #PieleDeGăină 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s