Amaranthe – 365… and a day

Ziua de 10 august a fost una intensă. Pentru noi, românii, și pentru muzica rock internațională. Nu știu de unde coincidența și concentrația. Poate îmi explică vreun numerolog 😀 😀 sau vreun aprig luptător (de exemplu, Leana Cătăniciu) împotriva reptilienilor, crocodilienilor, masonilor, soroșiștilor, Cavalerilor Cercului de Aur, Mâinii Negre, Mâinii Albe, Grupului Bilderberg, Skull and Bones etc. Sau poate că n-are nimeni ce să-mi explice.

Aerul proaspăt adus de grupul suedez Amaranthe m-a trimis mereu cu gândul la impactul pe care l-a avut System of a Down: comprehensibilitate în regim ridicat. Adică muzică nu foarte complexă, inteligibilă maselor, dansabilă, acceptată de politicile (generic) MTV, și totuși cântată impecabil, profesionist, energic, original. Mai ales original. Pentru că Amaranthe a reușit să stabilizeze un gen căruia i s-a dat și un nume: Dance Metal. Iar frumoasei vocaliste Elize Ryd sintagma ”Britney Spears goes metal”. Cu diferența că Elize are o voce excelentă (și niște picioare mult mai prezentabile).

Însă după o serie de trei albume deosebite, certificate și de numeroasele premii câștigate, Amaranthe a făcut în 2016 un mare pas în spate (Maximalism), impas care a cauzat, printre altele, despărțirea de Jake E (membru fondator și unul dintre vocaliști; grupul se axează concomitent pe trei soliști diferiți ca stil). Anul acesta intenționează revirimentul prin intermediul materialului Helix care va apărea în octombrie. Iar prima mostră în acest sens ne-a fost prezentată weekend-ul trecut: 365, o piesă ce cred că oferă suficient de multe motive ca să sperăm la alte lucruri bune, autentice, atașante, din partea formației scandinave.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s