Yasuharu Takanashi – Sailor Mars Theme

În cursul zilei de astăzi, distanța dintre Terra și Planeta Roșie va măsura doar 57.6 milioane de kilometri. Apropierea reprezintă un fenomen cu totul special dacă luăm în considerare ecartul obișnuit (aproximativ 12.5 minute-lumină) și faptul că repetarea evenimentului, potrivit NASA, se va produce tocmai în 2287.

Observatorul Griffith din Los Angeles a organizat un show live dedicat momentului, însoțit de explicații interesante, pe care-l puteți vedea în videoclipul de mai jos.

Inevitabil, conjunctura astronomică mi-a reamintit de un personaj feminin pe care l-am simpatizat în copilărie, Sailor Mars, și de soundtrack-ul aranjat de Yasuharu Takanashi, special pentru protagonistă, cu ocazia readaptării (moderne) serialului animat Sailor Moon. Piesa face parte din categoria compozițiilor folk/symphonic metal îmbinate cu structuri corale, numeroase în discografia japonezului, ce pe români ar trebui să-i trimită cu gândul atât la melodicitatea lui George Enescu, cât și la ansambluri vocale folclorice precum cel al Fetelor de la Căpâlna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s