King Diamond -Eye of the Witch

Au trecut fix 19 ani de la apariția filmului The Blair Witch Project, o producție ce avea să revoluționeze în bună măsură domeniul horror vizual. Dacă până atunci peliculele de gen se bazau exclusiv pe efecte speciale, tabloul documentarian, în regia lui Daniel Myrick și Eduardo Sanchez, conceput prin perspectiva înregistrării recuperate, autentice, conferea un relativ nou tip de groază: sugerată. Succesul acestei emulsii tremurate, realizate independent, cu un buget de doar 60.000 de dolari (încasări de peste 250 de milioane!!!), se poate spune că a reinventat tensiunea psihologică proprie cinematografiei cu caracter aprehensiv.

Și ce echivalent mai potrivit putem găsi în muzică dacă nu albumele semnate King Diamond, artistul care și-a clădit renumele, poate în cel mai exuberant mod din istorie, pe fonduri horror?

The Blair Witch Project continuă să fie și astăzi favoritul meu în materie, iar vocea lui King Diamond nu cred că va coborî vreodată de pe podiumul preferințelor falsetto personale.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s