Yasuharu Takanashi – Reverse Situation

Bacalaureatul era să mă tâmpească mai rău decât sunt de la natură.

În liceu dezvoltasem o pasiune intensă pentru limba și literatura română, probabil și pentru că profilul școlii avea caracter tehnologic, deci multă matematică, multă contabilitate, multe cifre. Prea multe. Uneori simțeam acut nevoia de libertate spirituală, de aer rebel, specifică vârstei, încât ajunsesem să-i transform pe Marin Preda, George Bacovia sau Camil Petrescu în veritabile guri de oxigen. În consecință, calificativele obținute au fost mai mereu excelente, astfel că m-am prezentat plin de optimism la importantul examen. Iar când am văzut că la subiectul al treilea picase Harap-Alb, adică visul oricărui tânăr elev român îndrăgostit de fantastic, începusem să visez chiar la nota maximă. După care au venit rezultatele: 7.20. Să fac apoplexie și alta nu.

Bineînțeles, am depus contestație, dar fără prea mari speranțe. Îmi tot ziceam că asta e țara, că încă e plin de comuniști rigizi, că asta mi-e soarta, că divinitatea are ceva cu mine, în fine, că mai bine mă duc să spăl vase prin Italia (dacă tot simpatizam și cu SS Lazio…). Din fericire, soluționarea definitivă a problemei mi-a redat încrederea (în mine, în cei din jur) și m-a ținut cât de cât sănătos la cap: 9.20.

Momentul aflării notei finale a fost acompaniat în gând de piesa Reverse Situation, soundtrack născocit de Takanashi pentru câteva răsturnări conjuncturale (pozitive) în animeul Naruto Shippuden.

Cu toate că a devenit unul dintre simbolurile acțiunilor eclatante, melodia n-a beneficiat, comparativ cu altele, de reluări sistematice (ultima dată, parcă, tocmai în 2008, alipită sezonului 4, Immortal Devastators — Hidan and Kakuzu). Dar, spre surprinderea și bucuria mea, săptămâna trecută, pe cel mai nou episod din Boruto (fiul lui Naruto; continuarea francizei), tema muzicală a putut fi din nou auzită.

P.S.: Nu meritam 10, dar nici nu cred că lucrarea era de sub… 9.50. Și asta din cauza lacunei privind două expresii/locuțiuni cu substantivul ochi. Sharingan? Rinnegan? Eh… 🙂

P.P.S.: Între timp, liceul meu și-a schimbat principalul domeniu de activitate. Azi este cu profil uman. Eh… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s