Grave Digger – Tunes of War/The Clans Are Still Marching (live)

Fiind vorba despre o trupă care s-a născut în zorii anilor ’80, care a lansat până acum nu mai puțin de 18 albume de studio și care face parte din galeria titanilor rock-ului teuton, este imposibil de conturat un punct maxim. Cu toate astea, discul Tunes of War (1996), ce tratează conflictul scoțiano-englez din perioada medievală, reprezintă, măcar pentru fani, apoteoza. La urma urmei, este cel asupra căruia formația germană s-a axat aproape în totalitate cu ocazia concertului aniversar (30 de ani de la înființare) susținut pe scena faimosului festival Wacken Open Air.

Intitulat The Clans Are Still Marching, show-ul amintit înseamnă o sărbătoare și un fel de odă adusă atât propriei cariere, cât și personajelor care au marcat istoria Scoției (câțiva dintre muzicieni sunt îmbrăcați în kilt). Concertul, înregistrat și publicat în dublu format (DVD + CD), beneficiează de câțiva invitați de marcă: Regina 🙂 Doro Pesch, Hansi Kursch (Blind Guardian), grupul vocal Van Canto și cimpoierii din ansamblul Baul Muluy Pipes & Drums.

De obicei ascult cele două producții atunci când Andy Murray are un meci important (ha!). Dar cum tenismanul este accidentat grav (probabil nu va mai reveni vreodată pe teren), astăzi voi face o excepție deoarece se împlinesc exact 720 de ani de la răsunătoarea victorie a armatei engleze, condusă de Edward I, asupra legendarului William Wallace (Battle of Falkirk).

The clan’s are marching ‘gainst the law
Bagpipers play the tunes of war
Death or glory I will find
Rebellion on my mind

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s