Stratovarius – My Eternal Dream

Având în vedere videoclipul și anul apariției, această piesă putea la fel de bine să se numească „Imnul Refugiaților”.

Parte din ultimul album Stratovarius, intitulat Eternal (septembrie 2015), single-ul My Eternal Dream împachetează aproape toată istoria trupei finlandeze și principiile stilului melodic power metal. Venită (încă) pe fondul căutării identității post-Timo Tolkki, umbră de care titulatura din Helsinki probabil nu va scăpa niciodată, compoziția pulsează viață nu doar în cadrul formației Stratovarius, ci și într-un stil muzical aflat pe o evidentă pantă descendentă.

Îmi place la melodia pe care o am acum în vedere: 1. videoclipul – interesant, realizat cu profesionalism 2. importanța acordată fiecărui instrument; simultan sau în centrul atenției, toți muzicienii se evidențiază la un moment dat (Stratovarius a suferit mult din cauza ego-ului) 3. echilibrul și chibzuința găsite de vocalistul Kotipelto care, după mult timp, a ales să nu se mai lupte aiurea cu (foarte) înaltele (bătălie pe care a cam pierdut-o de prin 1998) 4. versurile – n-or fi ele extravagante, dar stârnesc zâmbete visătoare 5. picătura catchy, adică acel ceva fermecător din prima, relativ ușor de memorat/înțeles, emoționant (spre lacrimogen), emfatic întru radios-cutis anserina, caracteristică de bază a heavy metal-ului melodic, nu e rizibilă.

Matias Kupiainen, semnatarul piesei My Eternal Dream (și chitaristul care l-a înlocuit pe Tolkki în 2008), a reușit să adauge un nou membru la nu foarte numeroasa familie Helloween – Eagle Fly Free.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s